Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Martie 2023 - 14587
Marcel LUPSE - Expozitia DESCANT - Pictura / desen / obiect.

Muzeul de Arta Cluj-Napoca (MACN), institutie publica de cultura aflata in subordinea administrativa a Consiliului Judetean Cluj, organizeaza, in perioada 5 - 22 martie 2020, sub titlul generic DESCANT, expozitia personala de pictura, desen si obiect a artistului Marcel Lupse.

            Vernisajul va avea loc joi, 5 martie 2020, ora 18,00, in salile de Expozitii Temporare (parter) ale Muzeului de Arta Cluj-Napoca, in prezenta artistului si a invitatilor sai: Oliv Mircea si pr. prof. Ioan Bizau. Din partea institutiei, vor fi gazde domnii Lucian Nastasa-Kovacs, managerul muzeului, si Florin Gherasim, curatorul expozitiei.

            Artistul s-a nascut in anul 1954 in orasul Dej. Vocatia destinului artistic i s-a revelat de timpuriu, ca o irezistibila chemare. In anul 1979 a absolvit, la Cluj-Napoca, Institutul de Arte Plastice Ion Andreescu, la clasa profesorului Vasile Crisan, iar in anul 2010 a obtinut titlul de doctor in Arte Vizuale.

            Dupa absolvire si-a dedicat toate energiile in slujba artei, pe doua directii, formativa si creativa. A fost, timp de decenii, profesor de specialitate si sef de catedra, la sectia pictura, la prestigiosul liceu de arta Corneliu Baba din Bistrita. Stapanind tehnici de lucru cu materiale diverse, a realizat sute de lucrari de pictura, dar si de desen, grafica, obiect, atelierul sau din centrul Bistritei fiind un continuu santier de creatie. O preocupare expozitionala intensa a adus lucrarile sale, in cadrul unor expozitii personale, in fata publicului din tara, dar si din alte tari, precum Austria, Belgia, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Luxemburg, Marea Britanie, Italia, Olanda, Polonia, Serbia, s.a.

            Este randul Muzeului de Arta si al iubitorilor de frumos din Cluj-Napoca sa il primeasca pe artist si o selectie reprezentativa din operele sale, cu o expozitie retrospectiva care, dupa popasuri la Alba Iulia, Bistrita, si, in perspectiva, la Bacau, Bucuresti si Sibiu, constituie cartea de vizita a artistului Marcel Lupse si a creatiei sale de o viata, la implinirea varstei de 65 de ani.

 Expozitia va fi deschisa spre vizitare in perioada 5 - 22 martie 2020, de miercuri pana duminica inclusiv, in intervalul orar 10:00-17:00.

0 comentarii2905 vizualizări02 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0