Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
"Arta de trai impreuna".

Asociatia pentru Dialog si Valori Universale lanseaza concursul de eseuri  "Arta de trai impreuna". Felul sau locul unde traim, cultura, religia si limba pe care o vorbim determina diferentele dintre oameni si desigur, caractere si puncte de vedere diametral opuse. Desi diversitatea ajuta la cresterea unei societati, diferentele pot conduce frecvent la conflicte si la neintelegeri, voite sau nu.

Desigur ca am prefera sa traim intr-o lume plina de iubire, pace si acceptare decat intr-una care, concentrandu-se pe diferente, sfarseste prin a intretine discriminarea, ura, egoismul si chiar conflictele dar a trai impreuna intr-o societate, dand dovada de intelegere si empatie nu e intotdeauna usor.

            In acest context, Asociatia pentru Dialog si Valori Universale (ADVU) organizeaza, in parteneriat cu Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" concursul de eseuri "Arta de a trai impreuna", ce isi propune sa promoveze acceptarea si intelegerea dintre oameni, sa identifice si ulterior sa elimine factorii care intretin ura intr-o societate, inlocuindu-i cu iubire si respect fata de ceilalti.

 

Concursul se va desfasura online, pana pe 26 ianuarie 2021 si este dedicat studentilor de licenta, master si doctorat. Pana la aceasta data, participantii pot trimite lucrarile/eseurile pe adresa de email a Asociatiei: info@advu.ro.

 

Evaluarea lucrarilor se va face intre 27 ianuarie si 1 februarie 2021 iar castigatorul va fi anuntat pe 7 februarie. Festivitatea de premiere va avea loc pe 15 februarie iar modalitatea de desfasurare (online sau fizic) va fi comunicata la o data ulterioara, in functie de restrictiile impuse de autoritati din data evenimentului.

Concursul este unul cu premii, care se vor acorda in bani: premiul I - 1000 lei, premiul II - 750 lei sau un cadou de aceeasi valoare cu suma mentionate, premiul III - 500 lei, mentiune I si II - 100 lei. De asemenea, juriul va acorda si alte 3 premii speciale pentru creativitate si originalitate.

Regulamentul concursului, precum si toate detaliile necesare, sunt disponibile pe site-ul Asociatiei: http://advu.ro/arta-de-a-trai-impreuna/.   

 

0 comentarii3003 vizualizări21 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0