Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 15 August 2022 - 14587
Corul Madrigal sarbatoreste romaneste Ziua Culturii.

Vineri, 15 ianuarie 2021, Corul National de Camera "Madrigal-Marin Constantin" sarbatoreste romaneste Ziua Culturii si invita publicul la un intermezzo coral dedicat creatiei nationale, care va fi transmis LIVE pe canalele de social media ale ansamblului.

 Promotor al valorilor culturale autentice de 58 de ani, Corul Madrigal deschide anul concertistic 2021 si revine pe scena cu un omagiu dedicat unora dintre cei mai talentati si apreciati compozitori romani, precum si promovarii artei corale din Romania. Repertoriul ales de dirijorul principal al ansamblului, Anna Ungureanu, va include lucrari clasice si de inspiratie folclorica. Evenimentul va fi intregit de scenografia si costumele special concepute, ce contin elemente stilizate din filonul traditional autohton.

 De asemenea, incepand de vineri, 15 ianuarie, in zi de sarbatoare, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu va oferi publicului gratuit spre vizionare si inregistrarea spectacolului "Hora Staccato - Concert folcloric" in aplicatia online Madrigal App - https://app.madrigal.ro/ .

 "Hora Staccato - Concert folcloric" reprezinta primul eveniment dintre cele cinci ale Stagiunii estivale Madrigal 2020, desfasurata pe scena Centrului Cultural "Mihai Eminescu" din Bucuresti in perioada 21 iulie - 16 august 2020, parte a seriei de proiecte nationale ale Ministerului Culturii: SAMER - Stagiunea Artistica Muzicala Estivala a Romaniei.

Programul special ales, vestimentatia artisilor, invitatii prezenti in concert, proiectiile de lumini, precum si regia deosebita fac din "Hora Staccato" un spectacol complex, plin de culoare si dinamism, atat sonor, cat si ca miscare scenica.

 Madrigal App, aplicatia online a Corului Madrigal a fost lansata in luna decembrie 2020 cu ocazia sarbatorilor si contine celebrele Concerte Extraordinare de Craciun sustinute in ultimii trei ani de prestigiosul ansamblu, acum disponibile gratuit pentru public. Astfel, nou lansata platforma digitala a inregistrat peste 12.000 de vizionari la doar trei zile de la lansare.

 

 *

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate in intreaga lume, impunandu-se astfel ca un adevarat "brand de tara". Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala.

In noiembrie 2016, Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul "Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt" la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate. Anul acesta, Madrigal implineste 58 de ani de activitate neintrerupta, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

 

Dupa Concertul aniversar din luna martie 2020 si productia "Florilegiul bizantin" lansata de Paste, Corul Madrigal a desfasurat Stagiunea estivala, cu cinci concerte cu tematici si repertorii diferite: "Hora staccato", "Madrigal canta copiilor", "Muzica Renasterii", "Bijuterii corale" si "Ave Maria". La cererea publicului, ansamblul coral, dirijat de Anna Ungureanu, a sustinut in luna octombrie inca o reprezentatie a concertului "Ave Maria".

In luna noiembrie 2020, Corul Madrigal, in parteneriat cu Roton Music, a lansat o serie de noi albume ce contin unele dintre cele mai apreciate lucrari dedicate sarbatorii Craciunului, inregistrate live din concertele de Craciun sustinute in anii 2017, 2018 si 2019, serie pentru care Corul Madrigal a fost premiat cu "Discul de Aur".

Din 23 decembrie 2020, Corul Madrigal a oferit gratuit si inregistrarea noului Concert Extraordinar de Craciun, dirijat de Anna Ungureanu pe aplicatie online Madrigal App - https://app.madrigal.ro/, ce poate fi descarcata pe orice dispozitiv electronic de vizionare.

 

 

Biroul de presa

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin"

Programul National Cantus Mundi

 

0 comentarii2471 vizualizări14 ianuarie 2021
rss 2.0
rss 2.0