Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 17 Ianuarie 2022 - 14587
"Manifest contra Patrulaterului Apocaliptic" de Marcel Seserman.

 

Miercuri, 12 ianuarie, de la ora 19:00, Editura Cartex va invita sa urmariti #ONLINE un dialog pe care Marcel Seserman, autorul volumului "Manifest contra Patrulaterului Apocaliptic. Cum putem reconstrui omul", il va purta cu Lucian Pricop.
Una dintre acele carti care deschid noi perspective, rezultat al unei reflectii sistematice asupra crizei din jurul nostru si din noi, "Manifest contra Patrulaterului Apocaliptic" ne arata cum asezarea prioritatilor economice si financiare in contra intereselor generale, cum schimbarile din sistemul educational, de la locul de munca si deceniile de politica mimand preocuparea pentru binele general ne-au dizolvat speranta ca vom trai intr-o lume a firescului, a normalitatii. Toate acestea ne-au facut sa ne privim cu ura semenii si sa trecem resemnati pe langa cauzele acestei dezbinari a lumii. Marcel Seserman priveste fara lentile ideologice spre acest moment de cotitura, poate ultimul in care mai putem face ceva pentru a vindeca aceasta lume alienata.
"Manifest contra Patrulaterului Apocaliptic" este cea mai curajoasa carte a inceputului de an 2022 si nu doar prin radiografierea starii acestei lumi, ci si prin solutiile de vindecare a bolilor ei sistemice.
Din cuprins: Unde ne grabim?; Societatea - intre nesiguranta si teama; Verticalizarea informatiei; Mediul - prieten sau dusman; Impotriva Banctocratiei; Impotriva Corporatocratiei; Provocarile Educatiei; Sanatatea noastra cea de toate zilele; Matricea sociala / Despre relatiile dintre noi - problema pacii si a razboiului; Stiinta si tehnologia - pentru om sau impotriva lui.
Marcel Seserman (Mircea Malut) (n. 9 iulie 1963, ), scriitor, jurnalist, bibliotecar, este un intelectual implicat, un ganditor cu proiecte creatoare si stilate. Avand convingerea ca suntem intr-un moment de cotitura istorica, singura solutie care-i ramane la indemana este curajul de a scrie si de a face; nu din vanitatea de a fi gasit solutia miracolului echitatii universale, ci din insufletirea rationala a omului locuit de dragoste de oameni.
Gasiti volumul in aici:
https://www.edituracartex.ro/.../manifest-contra.../
---

 

 

Merita sa cititi o fraza/demonstratie a matematicianului si eseistului Marcel Seserman, pe care o reproduc din volumul care ne va fi pretext pentru dialogul de miercuri, de la 19:00.

"Efectul fluturelui (in teoriile catastrofelor si a haosului se arata ca mici perturbatii intr-un sistem, aparent stabil, pot genera schimbari bruste, catastrofale, ale acestuia, dandu-se drept exemplu efectul fluturelui potrivit caruia miscarea aripilor unui fluture intr-un loc - de pilda in China - poate produce o tornada intr-un alt loc - sa zicem, in SUA) ne arata cat de interdependente sunt structurile care determina lumea in care traim si noi am ignorat acest context, generand dezechilibre majore care au impact catastrofal asupra vietii noastre zilnice."

https://www.facebook.com/events/1451258328602556?ref=newsfeed

 

0 comentarii819 vizualizări12 ianuarie 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0