Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 24 Martie 2023 - 14587
Icoana - loc de intalnire-n rugaciune cu Dumnezeu.

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita sambata, 12 martie 2022, orele 14, in sala de expozitii temporare a Muzeului Graniceresc Nasaudean, la vernisajul expozitiei de icoane pe sticla "Icoana - loc de intalnire-n rugaciune cu Dumnezeu", realizata de membrii Cercului de pictura "Sf. Trei Ierarhi" al Parohiei Ortodoxe din localitatea Feldru, sub indrumarea prof. Daniel Panes si a preotilor Grigore Toader, Ioan Ilis si Ioan Clapa.

Evenimentul este dedicat Duminicii Ortodoxiei (prima duminica din Postul Mare) cand se praznuieste victoria cinstirii icoanelor impotriva iconoclasmului, prin decizia Sinodului VII Ecumenic, desfasurat in anul 787 la Niceea. Avand in vedere ca anul 2022 a fost proclamat de Biserica Ortodoxa Romana ca "Anul omagial al rugaciunii in viata Bisericii si a crestinului", expozitia pregatita la muzeul din Nasaud ofera momente de reflectie si constientizare a legaturii indisolubile dintre icoana si rugaciune.

Va asteptam cu drag!

 

 Manager, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud

Dr. Gavrilas Alexandru

0 comentarii3087 vizualizări10 martie 2022
rss 2.0
rss 2.0