Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Martie 2023 - 14587
"Viitorul, China, Uniunea Europeana" si muzica chineza prezentate la Bistrita.

Saptmana culturii si civilizatiei chineze la Bistrita  a continuat in ziua de marti 2 august cu o conferinta sustinuta de profesorul universitar dr. Ovidiu Pecican la galeriile de arta "Arcade 24" pe tema "Viitorul,China si Uniunea Europeana". Profesorul Pecican a pus accent pe noile centre de putere ale viitorului apropiat in contextul stagnarii SUA si ridicarea pe plan economic si a natalitatii a unor tari ca si China, India, Brazilia dar si Rusia. Noile venite in topul celor mai puternice state ale lumii aduc o revigorare economica dar si probleme internationale generate de schimbarea polilor de putere.

Conferinta sustinuta de profesorul Ovidiu Pecican s-a bucurat de un real suscces in randul zecilor de bistriteni prezenti la galeriile de arte care au dialogat cu profesorul Pecican expunandu-si punctele de vedere referitaore la cultura, civilizatia si economia chineza.

 

Seara de marti s-a incheiat la Bistrita cu o prezentare a muzicii chineze, in speta a etniilor Uygur si mongole. La teatrul de vara a centrului cultural municipal au fost prezentate si instrumente traditionale chineze precum si filme documentare referitoare la Republica Populara Chineza.

 

 

Marius Chiuzan.

1 comentariu2751 vizualizări03 august 2011
rss 2.0
rss 2.0