Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
Corul Madrigal porneste "Pe drumul Craciunului" in sapte orase din Romania .

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" anunta turneul national "Pe drumul Craciunului" in perioada 4 - 19 decembrie si desfasurarea a 9 spectacole extraordinare in 7 orase: Cluj-Napoca, Targu Mures, Timisoara, Craiova, Suceava, Iasi si Bucuresti. Biletele la spectacolele extraordinare "Pe drumul Craciunului" sunt disponibile online pe platforma Bilete.ro - https://www.bilete.ro/madrigal-pe-drumul-craciunului/   

 

De aproape 60 de ani, pentru romani, sunetul Craciunului este vocea Madrigalului.

 "Asteptam cu nerabdare sa intampinam Craciunul cu unul dintre cele mai iubite spectacole ale noastre. "Pe drumul Craciunului" face parte din seria de evenimente speciale pe care le-am lansat in ultimii ani, care alatura sunetul aparte al Corului Madrigal unor texte dramatice relevante pentru emotia sarbatorilor de iarna. Daca madrigalistii au fost supranumiti de public Ingerii Craciunului, atunci pentru noi este esential sa recladim aceasta magie in fiecare an. Dar aceasta editie a sarbatorilor de iarna mai are o insemnatate aparte pentru noi, pentru ca da startul proiectului aniversar Madrigal 60. Vom marca incepand de acum, prin intermediul a peste 30 de evenimente, cele 6 decenii de cand Madrigalul reprezinta un punct esential al culturii romanesti, al diplomatiei culturale si patrimoniului sonor universal." - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera "Madrigal  - Marin Constantin" si regizor al spectacolului.

 

Calendarul turneului national "Pe drumul Craciunului":

•          Cluj-Napoca, Opera Nationala Romana - 4 si 5 decembrie

•          Targu Mures, Teatrul National - 7 decembrie 2022

•          Timisoara, Teatrul National "Mihai Eminescu" - 10 decembrie 2022

•          Craiova, Teatrul National "Marin Sorescu" - 11 decembrie 2022

•          Suceava, Teatrul Municipal "Matei Visniec" - 14 decembrie 2022

•          Iasi, Opera Nationala Romana - 15 decembrie 2022

•          Bucuresti, Opera Nationala Bucuresti -  19 si 20 decembrie 2022.

 

Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" si Cezar Verlan, dirijorul secund, au pregatit pentru cele 9 spectacole din turneu un program menit sa creeze o legatura organica intre dramatism si speranta, intre clasic si modern, intre traditia colindelor romanesti si a celor internationale.

Firul ideatic surprins in spectacolul-concept "Pe drumul Craciunului" vorbeste despre familie si conexiunile ei atat de complexe. Istoriseste in sunet si cuvinte despre bucuria ne-idealizata, cea a vietii reale, in care perturbarile sociale sau disonantele istorice sunt incercari inevitabile care slefuiesc si consolideaza ceea ce este fundamental si imuabil intr-o familie - iubirea. Este o istorie in sunet si lumina a celor instrainati, alungati de istorie, dar care pastreaza speranta regasirii prin simbolul luminos al Craciunului - care devine acel timp magic al familiei, "caminul" esential in care ne regasim cu totii.

 

Regia si scenariul Spectacolului Extraordinar "Pe drumul Craciunului" sunt semnate de Emil Pantelimon, iar scenografia de Vladimir Turturica. Selectia textelor dramatice a fost realizata de Madalin Guruianu si va purta spectatorii printr-o succesiune emotionala dinamica, pornind de "Cantarea Cantarilor", pana la poeme de Eugen Jebeleanu, Lucian Blaga si Costache Ioanid si texte semnate de Khaled Hosseini, Sfanta Tereza de Avila si Paulo Coelho.

 

Partener Compania Nationala Aeroportuti Bucuresti

 

Parteneri media: AGERPRES, Agentia de cArte, Bookhub, B365, E-Zeppelin, MISCAREA DE REZISTENTA, MovieNews.ro, Revista CARIERE, Revista Psychologies, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, RADOR, spotmedia.ro, Zile si Nopti.

 

Parteneri media locali: Crai Nou Suceava, iasi4u.ro, Jurnal de Craiova, News Bucovina, Radio AS Suceava, Radio Renasterea Cluj-Napoca, Radio Targu Mures, Radio Timisoara, Zi de Zi Targu Mures, Ziua de Cluj

 

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a sustinut mii de concerte aplaudate in intreaga lume, impunandu-se astfel ca un adevarat "brand de tara". Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala.

In noiembrie 2016, Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul "Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt" la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

Dupa 58 de ani de activitate neintrerupta, Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin", institutie publica de concerte de importanta nationala, aflata in subordinea Ministerului Culturii din Romania, isi continua parcursul sau de diplomatie culturala, fiind unul dintre cele mai longevive si apreciate ansambluri corale europene.

Din anul 2011, Corul Madrigal deruleaza Programul National Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare sociala prin muzica a copiilor din Romania, initiat de maestrul Ion Marin, care reuneste in prezent peste 1.800 de coruri si peste 60.000 de copii din tara si diaspora.

0 comentarii2506 vizualizări20 octombrie 2022
rss 2.0
rss 2.0