Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 29 Martie 2024 - 14587
CU CARTEA PE ROTI, ACASA LA DOMNICA BUGNARI DIN COSBUC.

Ziua de 12 noiembrie 2022, a constituit pentru noi o zi trepidanta, facand  timp de doua ore o incursiune pe unele strazi nasaudene, pe unde n-am pasit de ani buni si incercam sa oferim si altora viziunea noastra privind  modernizarea  acestor strazi cum sunt: Strada Podirei, Valea Caselor, Eminescu, Horea, Andrei Muresanu, Crisan, Valea Spinului, Vasile Rebreanu si Emil Rebreanu, unde vilele s-au extins ca ciupercile dupa ploaie, bine amplasate, bine oranduite si special amenajate. La tot pasul se simte bunul gust, spiritul de ordine si implicarea factorilor de decizie a urbei noastre. Apreciem bunul gust al nasaudenilor si spiritul de buni gospodari. Multi dintre ei lucreaza in strainatate, dar spre bucuria nostra, investesc in oras.

Tinta noastra a fost sarbatorirea cartii, plecand in actiunea "Cu cartea pe roti la Hordou", la poeta Domnica Bugnari, avanu-l la volan pe omul de aleasa cultura OVIDIU MAGHEAR. Aici, acasa la Domnica Bugnari, am desfasurat un moment poetic, dand glas poeziilor ce urmeaza sa alcatuiasca cel de al treilea volum al consatencei marelui Cosbuc, sursa ei de inspiratie si daruire pentru sat si sateni.

O gosdpodina desavarsita, o salariata, mult apreciata care imbina activitatea de productie cu scrisul, ce se odihneste de munca prin munca. "Cititorii mei, fiii satului, spune Domnica, ma incita mereu si-mi pun intrebari, intrebari care ma conduc din nou spre ei, spre cititori, spre cei care iubesc frumosul, spre cei cu care convietuiesc. In favoarea lor, a cititorilor mei dragi, imi petrec timpul liber in armonia versurilor, care pentru mine e o consolare. Dumnezeu mi-a dat un dar pentru care ii aduc sincere multumiri si face parte intotdeauna din viata mea, ceea ce e foarte linistitor si stiu ca exista Dumnezeu si toti ne aflam sub protectia lui."

Pe drumul parcurs cu "Cartea pe roti", am daruit dornicilor de lectura, colaboratorilor si prietenilor,  cartea mea recent aparuta la Editura Napoca Star-"Povestiri de acasa (proza scurta)", completand ciclul "In varful penitei" cu nr. 27. Carte oferita doritorilor in special acelora care cunosc sau au trait alaturi de eroii cartii, plecand de la ideea ca ce se cumpara se consuma, iar ce se daruieste se inmulteste.

In biblioteca gazdei, alaturi de cele doua volume de poezii, sta si cartea povestirilor de acasa, carti scrise cu cuvinte ce dau putere si aduc un minunat tribut iubirii, care ne este inger si demon in egala masura, retraind ceva ce a crescut in inima autorilor: cinstea, iubirea si morala crestina.

In acest mediu cultural, dedicat poeziei, gazda casei, poeta Domnica Bugnari si-a completat dosarul de primire in Liga Scriitorilor Romani - filiala Nasaud. Ii dorim mult succes si cat mai multe poezii spre vindecarea sufletelor, fara regrete, dar cu multe sperante spre fapte mari demne de stima si respect.

 

    Ioan Mititean

 

 

0 comentarii2611 vizualizări14 noiembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0