Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 15 Iulie 2024 - 14587
Galeria Cantus Mundi, formata din peste 700 de copii, sustine echipa nationala la meciul Romania - Elvetia.

Marti, 21 noiembrie, pe Arena Nationala, Cantus Mundi si Federatia Romana de Fotbal readuc in tribune Galeria Nationala de Copii, formata de aceasta data din coruri si ansambluri de percutie din cadrul Programului National Cantus Mundi. Avandu-i alaturi pe dirijorii si coordonatorii programului, cei peste 700 de copiii veniti din toata tara vor anima peste 50 000 de spectatori.

Tinerii percutionisti din Programul National Cantus Mundi sunt gata sa antreneze tribunele cu tobele lor, iar corurile de copii ii vor sustine cu melodii si coregrafi spectaculoase. Nu vor lipsi celebrele piese We Are The Champions si Waka Waka, binecunoscute de publicul din intreaga lume.

"Dupa succesul organizarii Galeriei Nationale de Copii in cadrul meciului Romania - Andorra din luna octombrie, revenim pe stadion cu si mai multi copii si adolescenti din cadrul amplului Program National Cantus Mundi, care uneste copiii prin muzica, indiferent de barierele sociale. Prin initiativa dezvoltata alaturi de Federatia Romana de Fotbal, sustinem o atitudine fair-play in randul suporterilor de toate varstele." - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin".

 Galeria Nationala de Copii este energizata de Cantus Mundi si Penny. Galeria participa de aceasta data la un meci cu o miza importanta, care poate aduce Romaniei primul loc in grupa la EURO 2024. Meciul se joaca cu casa inchisa si asteapta peste 50.000 de spectatori in tribune.

 

 ***


Programul National Cantus Mundi a fost fondat de renumitul dirijor Ion Marin si a fost dezvoltat in familia Corului Madrigal. Cantus Mundi a fost lansat in 2011 si dupa 12 ani de activitate a adunat sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. Mai mult de 63.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice. Coordonarea Galeriei Nationale de Copii este asigurata de profesorul de muzica Ana-Maria Rusu, membra a echipei Cantus Mundi din 2019.

Sectia de percutie a Programului National Cantus Mundi a fost infiintata in anul 2018 si este condusa de renumitul muzician si formator Zoli Toth, care, alaturi de Bogdan Pop, coordoneaza trei grupe formate din peste 30 de copii si tineri.

 

Biroul de presa

comunicare@madrigal.ro

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin"

Programul National Cantus Mundi

0 comentarii2877 vizualizări20 noiembrie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0