Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Mai 2024 - 14587
Festivalului Cultural "NOSA" - 1264.

Douazeci de persoane private de libertate din custodia Penitenciarului Bistrita au participat in cursul zilei de ieri, 16.11.2011, la manifestarile prilejuite de cea de-a doua zi a Festivalului Cultural "NOSA" - 1264.

Persoanele private de libertate si-au manifestat interesul de a fi prezente la Sinagoga din Bistrita, la evenimentele culturale care au fost cuprinse in agenda zilei de ieri, respectiv la vernisajul expozitiei de desen si fotografie "De ce iubim Bistrita", a elevilor de la unitati de invatamant bistritene, la conferinta "Cu ce se mananca poezia", sustinuta de poetul, prozatorul si traducatorul Marin Malaicu Hondrari, precum si la conferinta "Compania scriitorilor tineri", sustinuta de poetul Dan Coman. Totodata, au vizionat si reprezentatia trupei de teatru bucurestene "Flower Power", cu piesa "Fericirea e marca inregistrata" de Frederich Beigbeder.

            Prezenta persoanelor private de libertate la manifestarile culturale enumerate anterior a fost posibila gratie bunavointei domnului Gavril Tarmure, presedintele Fundatiei Culturale Societatea de Concerte Bistrita si partener in organizarea festivalului, care a dat dovada inca o data ca intelege faptul ca, pastrarea legaturilor dintre mediul de detentie si societatea civila este o necesitate, iar accesul la cultura este un drept al tuturor, indiferent de conditia si statutul social.

            Cele douazeci de persoane private de libertate selectate pentru a fi prezente la  aceasta manifestare nu sunt straine de fenomenul cultural, zece dintre acestea facand parte din trupa de teatru a detinutilor "Anonimus", iar restul fiind persoane care apreciaza si sunt interesate de arta.

Organizarea acestui gen de iesiri in comunitate destinate persoanelor aflate in detentie isi doreste sa contribuie la largirea orizontului cultural al acestora, facilitand procesul reintegrarii sociale a persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate.

Totodata, aceasta actiune reprezinta o modalitate de imbunatatire a legaturilor cu comunitatea civila, persoanele private de libertate participand in mod activ la evenimentele care animeaza municipiul, fapt care le confirma calitatea de membri ai comunitatii civile.

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS  Purtator de cuvant PENITENCIARUL BISTRITA

 Telefon: 0263/238.175

              0741/265.809

e-mail: lopris@dgp.ro

0 comentarii2863 vizualizări17 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0