Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
"Scufita Rosie" pe scena Festivalului National de Teatru "Liviu Rebreanu"

Festivalul National de Teatru Profesionist "Liviu Rebreanu" se va desfasura la Bistrita in perioada 24 - 30 noiembrie 2011, aflandu-se la  cea de-a VII-a editie. Ne vor incanta ochii si urechile, trupe de teatru din Iasi, Bacau, Targu Mures, Constanta si nu in ultimul rand, teatrul de papusi "Alexandru Misiuga" din Bistrita.

Teatrul de papusi a luat fiinta in anul 1955,  avand ca specific o activitate cu spectacole adresate copiilor. Denumirea trupei, in acea vreme,  era NICHIPERCEA. Printre cei care a infiintat trupa teatrului de papusi este epigramistul si mai tarziu baronul Alexandru Misiuga. In prezent trupa teatrului de papusi poarta denumirea unuia dintre cei care i-a dat fiinta, Alexandru Misiuga.

Trupa de papusari sustine spectacole bilunar in salile caminelor culturale din judet si pe scenele Centrului Cultural Municipal Bistrita. De asemenea papusile sunt prezente in manifestari culturale ca: Zilele municipiului bistrita, Nunta Zamfirei, Zilele bistritei medievale, deschiderea oraselului copiilor. In cadrul acestor spectacole s-au joacat piese ca:  "Scufita Rosie", "Turtita, Gascanelul", "Casuta Iepurasului", "Capra cu trei Iezi", "Zana Zapezii", "Iedul cu trei capre", etc.

            Trupa teatrului ALEXANDRU MISIUGA are in componenta, pe langa povestile din repertoriu, clownii ZOZO si BIBI, care cu jocurile lor hazlii inveselesc micii spectatori.

In acest an, trupa de papusari ne va incanta cu piesa "Scufita Rosie", urmata de "Invitatii Printesei".  Adaptarea, scenografia si regia pieselor jucate apartin d-nei Cornelia Apostol.

Evenimentul se va desfasura pe scena mare a Centrului Cultural Municipal Bistrita, vineri 25 noiembrie , incepand cu ora 11.00.

 

Va asteptam cu drag in lumea povestilor!

0 comentarii2723 vizualizări22 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0