Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
"MEETING POINT ARAD BIENNIAL" 2012

ANDREEA RUS   -  PARTICIPARE    LA   "MEETING POINT ARAD BIENNIAL" 2012.

In foaierul Teatrului Clasic "Ioan Slavici" va avea loc - sambata, 26 noiembrie, ora 11.00 - vernisajul celei de-a III-a editii a "Bienalei internationale de pictura, sculptura, grafica. Meeting Point Arad 2011", la care participa 240 de artisti plastici, din tara si strainatate, cu peste 270 de lucrari.

Editia din acest an se desfasoara in patru locatii: la Galeria Delta (pictura si sculptura), Sala Clio (grafica si sculptura), la Muzeul de Arta si Teatrul "I. Slavici" (pictura si sculptura).

Tema bienalei: Forma - Rigoare si sens Pastrandu-si orientarea, cea de-a treia editie a Bienalei de la Arad propune, la implinirea a 135 de ani de la nasterea parintelui sculpturii moderne, Constantin Brancusi, exercitiul genezei formei plastice in pictura, sculptura sau grafica, care sa vizeze structurarea, articularea riguroasa a elementelor compozitionale in pandant cu re-semantizarea, cu investirea formei cu bataia lunga a sensului.

Obiective:

 1.Intalnirea in cadrul unei manifestari de cultura de anvergura, arad biennial 2011, a unor opere reprezentative din creatia artistilor contemporani din Romania, Ungaria, Cehia si Croatia in domeniul picturii, sculpturii si graficii de sevalet. 2.Prezentarea  unei selectii de lucrari din bienala (realizata de partenerii din Ungaria, Cehia si Croatia)  in spatii expozitionale din Pecs - Ungaria; Plzen - Cehia si Osijek - Croatia, centre culturale de prestigiu si cu veche traditie artistica. 3.Realizarea unui catalog cu operele artistilor participanti din Centrul si Sud-Estul European la nivelul anilor 2009 - 2011.

La sectiunea pictura, bistritenii sunt reprezentati de  Andreea Rus care expune lucrarea "Intru sacru", 120/120 cm., tehnica mixta.(foto)

 

2 commentarii2702 vizualizări24 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0