Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
"CITADINE" - expozitie de suflet - Maria Marginean.

Galeria de arta a Centrului Municipal "George Cosbuc" gazduieste luni, 18 decembrie 2011, de la orele 17,00, expozitia "Citadine" a pictoritei Maria Marginean, organizata sub egida Uniunii Artistilor Plastici. Expozitia contine 33 de lucrari de peisaj urban cu Bistrita si Sighisoara, intr-o coloristica vie si puternica. Potrivit criticului de arta Mircea Oliv, este vorba de un debut iar lucrarile "citadine", vizeaza un gen rar abordat in ultima vreme de artisti. Curajul viziunii, forta cromatica si sinceritatea caracterizeaza lucrarile Mariei Marginean. Peisajele au fost pictate pe teren iar pasiunea artistei pentru culoare transpare din fiecare lucrare.

 Artista s-a nascut la 1 martie 1956 la Micestii de Campie si a absolvit Colegiul de Pedagogia Artei, urmat de Universitatea de Arte Plastice si Design din Cluj Napoca, absolvita in 2010 cu mari sacrificii, date fiind varsta si starea de sanatate a artistei. Maria Marginean a mai avut in 2004 o expozitie personala de icoane si a participat la expozitii de grup in cadrul facultatii.

 

Amfitrion: prof. dr. Dorel Cosma

Curatorii expozitiei: Maria Marginean, Oliv Mircea

Prezinta: Oliv Mircea

 

 

 

0 comentarii2933 vizualizări18 decembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0