Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 August 2022 - 14587
Delicii inainte de Martisor: "Bucataria Hoinara" a lui Razvan Voiculescu ajunge la Bistrita!

Marti, 28 februarie, Hotelul Metropolis din Bistrita va gazdui evenimentul de lansare a albumului de fotografie "Bucataria Hoinara", semnat de Razvan Voiculescu.Evenimentul va avea loc incepind cu ora 19, iar invitatii vor fi Razvan Voiculescu - autorul albumului si Horia Simon - "bucatar hoinar" si chef in cadrul Hotelului Metropolis. Seara va fi prezentata de Dorel Cozma (directorul casei de cultura "George Cosbuc" din Bistrita).

Lansarea va include o prezentare a albumului, insotita de proiectia scurtmetrajului de making-of al acestuia. Bistritenii care isi doresc un eveniment special inainte de Martisor sint asteptati cu multe povesti delicioase din culisele albumului, dar si cu un cocktail gratuit, oferit de organizatorii de la Hotel Metropolis.

"Bucataria Hoinara" este un album de fotografie si de gusturi. Desi isi spune "bucatarie", nu contine retete, ci mai degraba intalniri. Intre oameni, locuri, ingrediente -  fiecare cu povestea si aroma sa. Albumul aduna in paginile sale calatoria si gastronomia, gusturile locale cu cele de aiurea, Banatul cu Patagonia, iarba de acasa cu verdele de Papaya si crevetii jumbo cu Mocanita.

Cititorii vor fi ispititi cu o colectie de "popasuri de bucatarie" in toate regiunile din Romania, in locuri fermecatoare - unele dintre ele putin cunoscute. Se gateste in gospodarii taranesti si soproane parasite, pe malul Dunarii, pe plaja de la Portita sau in mlastina Letea.
Odata popasul descoperit, se trece la partea cu adevarat savuroasa - gatitul. Gusturile se combina exuberant, dupa inspiratia invitatilor-bucatari ai lui Razvan Voiculescu. Foarte rar se gateste in spiritul locului, majoritatea retetelor sunt suprapuneri cosmopolite - gusturi japoneze, mediteraneene, sud-americane amestecate cu aromele "locale" si cu povestea oamenilor pe care "bucatarii hoinari" ii intalnesc.

Astfel, dupa parcurgerea cele 300 de pagini ale albumului, descoperi ca o calatorie in Romania poate sa devina o adevarata expeditie in jurul (bucatariilor) lumii.

Albumul este insotit de un DVD cu making-of. Filmul este realizat de Serban Georgescu.

Evenimentul de lansare in Bistrita va avea loc marti, 28 februarie, la hotelul Metropolis (str. Parcului, nr. 19).

 

 

http://blog.razvan-voiculescu.ro/

 

Pentru mai multe detalii si informatii despre album si eveniment, va stau la dispozitie.

Silvia Dogaru

PR Events

0723 531 871

silvia@qtraz.ro

0 comentarii2443 vizualizări24 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0