Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Miercuri 29 Noiembrie 2023 - 14587
ARHITE3CTURA-1VERNISAJ / 2 LOCATII / 3 EXPOZITII (85 de poze)

Sub acest titlu, Ordinul Arhitectilor din Romania - Filiala Transilvania a organizat zilele acestea vernisajul a trei expozitii de arhitectura.  Premiile OART 2011 este expozitia proiectelor participante la bienala de arhitectura din transilvania. Scopul expozitiei-concurs, dupa cum spun organizatorii, este acela "de a reflecta cat mai corect activitatea membrilor filialei de a promova cele mai reusite exemple de practica profesionala si de a forma o atitudine critica fata de arhitectura recenta".

In cea de-a doua expozitie aveti ocazia sa intrati in "Culisele renovarilor urbane din centrul istoric Sibiu 2003-2007" cu ajutorul arhitectului Moraru Victor care va va inlesni, prin intermediul expozitiei sale, urmarirea "metamorfozei primului oras romanesc devenit Capitala Culturala Europeana".
Conservarea patrimoniului construit in ultimii 20 de ani reprezinta cea de-a treia expozitie, ce are menirea de a prezenta exemple din activitatea membrilor Uniunii Nationale a Restauratorilor de Monumente Istorice.
Expozitiile au fost vernisate la Galeriile de Arta - Sala UAP din Piata Centrala nr. 24 si la Liceul de Arta - str. Dornei si raman deschise publicului pana la data de 5 mai 2012.

Despre aceasta, vicepresedinte OART pe probleme de comunicare si relatia cu membrii - arh. Ferencz Bakos ne-a spus: Ordinul Arhitectilor din Romania este organizatia care reprezinta profesia de arhitect, urmareste exercitarea sa competenta si calificata, promovand calitatea produsului de arhitectura si urbanism. Organizatia noastra este compusa din 22 de filiale, dintre care unele au raspundere regionala. Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Transilvania (OART), cu sediul in Cluj-Napoca are peste 550 de membri arhitecti din trei judete: Cluj, Bistrita si Salaj.
Cu ocazia sedintei de Consiliu Teritorial, Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Transilvania a vernisat in data de 5 aprilie 2012, ora 17:00 la Galeriile de Arta, Sala UAP, Piata Centrala, nr. 24 - Bistrita, trei expozitii itinerante de arhitectura:

1. Premiile OART 2011

Premiile OART 2011 sunt o expozitie-concurs care face parte dintr-o serie de evenimente din cadrul programului OAR de finantare a premiilor filialelor pentru arhitectura, pe baza de regulament propriu si autonomie in organizare. Scopul expozitiei-concurs este de a reflecta cat mai corect activitatea membrilor filialei de a promova cele mai reusite exemple de practica profesiona si de a forma o atitudine critica fata de arhitectura recenta.
Parteneri oficiali Premiile OART 2011: Morphoza si Primera Interiors.

Galeriile de Arta, Sala UAP, Piata Centrala, nr. 24 - Bistrita2. "Culisele renovarilor urbane din centrul istoric Sibiu 2003-2007"

Expozitia este o dovada a metamorfozei primului oras romanesc devenit Capitala Culturala Europeana. Realizatorul expozitiei arh. Moraru Victor

Liceul de Arta, str. Dornei - Bistrita

3. Conservarea patrimoniului construit in ultimii 20 de ani

Expozitia prezinta exemple de interventii din ultimii 20 de ani a membrilor UNRMI (Uniunea Nationala a Restauratorilor de Monumente Istorice.

Liceul de Arta, str. Dornei - Bistrita

Expozitiile se pot vizita intre orele 10:00 si 17:00 - pana in data de 5 mai 2012.

 

 

 

 

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii2912 vizualizări09 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0