Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Expozitie de fotografie, joi 17 mai, la Art Galeria pe pietonalul bistritean.

Va invitam joi, 17 mai 2012, ora 18,30, la un tandem fotografic realizat de fotografii bistriteni Mihai Filipoaia si Toni Pal, membrii ai Fotoclub Axxa, intitulat " Copacul Meu".

Totem universal al tuturor timpurilor, utilizat atat de cultele orientale pagane cat si de crestinism, Pomul vietii sau Crucea rastignirii, reprezinta interpretari proprii ale diferitelor culturi ale aceluiasi simbol - copacul. Legatura intre Pamant si Cer, intre Iad si Rai, copacul este cel care simbolizeaza moartea dar si viata - trecerea dintre cele doua stadii.

 Expozitia incearca o noua abordare artistica atat prin subiectul ales precum si prin modul inedit de realizare si de prezentare a lucrarilor (print pe canvas, fara rame). Astfel mesajul filozofic aflat in spatele celor 20 de lucrari doreste sa releve privitorilor atat comuniunea omului cu natura cat si introspectiv, sufletul uman implinindu-se in intelepciune si credinta. Acelasi simbol - Copacul, este prezentat din perspectiva a 2 fotografi, interpretat diferit, dar intr-o prezentare unitara.  

 Moto-ul expozitiei este unul cat se poate de elocvent:

 "Niciodata nu am stiut exact care sunt radacinile unui copac, cele care sunt in pamant sau cele care se indreapta spre cer".

 Invitam asadar toti iubitorii de fotografie bistriteni sa fie alaturi de cei 2 fotografi joi, cu ocazia vernisajului expozitiei dar si pe parcursul celor 2 saptamani in care fotografiile vor ramane pe simeze.

 

 Cu stima,

 Mihai Filipoaia.

 

 

0 comentarii2863 vizualizări16 mai 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0