Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
Tabara de fotografie de la Posmus.

Asociatiile Tasuleasa Social si Punctum au organizat in perioada 18-24 octombrie o tabara gratuita de fotografie in satul Posmus, din judetul Bistrita-Nasaud, la care au participat zece tineri din toata tara. Tinerii au fost instruiti de fotografii Cosmin Bumbut si Voicu Bojan.Tasuleasa Social s-a ocupat de organizarea propriu-zisa a taberei, iar transportul, cazarea si mancarea au fost asigurate de asociatie. "Cosmin Bumbut e de cinci ani voluntar Tasuleasa Social si de fiecare data a comunicat foarte bine prin fotografie activitatile noastre. Birul nostru a fost sa facem un dialog intre tinerii fotografi si voluntarii Tasuleasa", a declarat Alin Uhlmann-Useriu, presedintele asociatiei. "Fara un produs de cultura care sa ramana in urma noastra, toate activitatile asociatiei vor disparea la un moment dat. De aceea Tasuleasa organizeaza intalniri intre voluntari si oameni de cultura, sustine tinerii artisti si ii incurajeaza sa mearga fiecare pe drumul sau."

 

Tabara a avut loc la Conacul Teleky din satul Posmus, comuna Sieu, spatiu pus la dispozitie de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud. Toti participantii au fotografiat in Posmus si in imprejurimile localitatii, iar seara au prezentat si au analizat imaginile realizate pe parcursul zilei.

 

 "Aceasta tabara de fotografie a fost un experiment", a declarat fotograful Cosmin Bumbut. "Am ales, pe baza portofoliilor primite, zece tineri talentati, foarte diferiti in ceea ce priveste felul in care abordeaza fotografia. I-am incurajat pe toti sa isi aleaga un proiect potrivit stilului lor si, pe parcursul taberei, sa il dezvolte. Iar rezultatele au fost surprinzatoare pentru fiecare dintre noi".

 

Tinerii care au participat la Tabara de fotografie de la Posmus si-au prezentat portofoliile si au discutat pe marginea lor. "Experimentul Posmus a fost o aventura memorabila", a declarat fotograful Voicu Bojan. "Am fost invitat acolo ca trainer. In schimb, am primit o tema de casa, am tremurat in cort la minus grade, am tinut doua mici cursuri intr-un castel parasit si m-am lasat contaminat de energia unor oameni de 20 de ani. Talentati, maturi, unici si surprinzatori".

In aceasta toamna va fi organizata o expozitie in care vor fi prezentate cele mai bune imagini realizate in Tabara de fotografie de la Posmus. De asemenea, o parte dintre fotografii vor fi publicate in revista Punctum.

 

Tasuleasa Social, infiintata in Bistrita, in urma cu noua ani, si-a propus sa schimbe mentalitatile tinerilor si sa arate ca acestia doresc sa se implice in probleme de mediu. Tinerii care au participat la actiunile asociatiei au fost pregatiti ca, la randul lor, sa desfasoare pe cont propriu activitati similare. Una dintre cele mai cunoscute campanii Tasuleasa Social a fost Verde 003, proiect la care au participat peste 2.200 de adolescenti si o serie de personalitati precum Ada Milea, Marcel Iures, Radu Naum, Amalia Enache, Catalin Stefanescu sau Ivan Pataichin.

 

Asociatia Punctum a fost infiintata de fotograful Cosmin Bumbut pentru a veni in sprijinul tinerilor pasionati de fotografie si pentru a incuraja dezvoltarea acestui domeniu artistic in Romania. Revista Punctum, un proiect al Asociatiei Punctum, apare trimestrial si a fost tiparita cu sprijinul magazinului de echipamente foto F64. Se gaseste de vanzare in librariile Carturesti, la magazinul F64 si la Libraria Engleza Anthony Frost, iar abonamentele si comenzile online se pot face pe www.carti-cheie.ro.

 

Pentru informatii suplimentare:

comunicare@tasuleasasocial.ro

comunicare@punctum.ro

www.tasuleasasocial.ro

www.punctum.ro

 

*Fotografiile din atasament au numele autorului in denumire si vor fi creditate

0 comentarii2968 vizualizări25 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0