Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 28 Martie 2024 - 14587
Recital de exceptie - SINCRON PAS CU PAS.(40 de poze)

Centrul Cultural Municipal Bistrita a gazduit JOI, 13 DECEMBRIE de la ORA 18:00 un spectacol de dans oferit de SINCRON. Intitulat  PAS CU PAS , a fost un spectacol in care muzica, dansul si efectele speciale au facut ca sala sa vibreze de aplauzele spectatorilor.


Istoric . Ansamblul  de  dans  clasic  si modern SincroN

"Dansul este o arta printre artele lumii , o frumusete  care innobileaza spiritul si trupul  urcandu-l pana sus , intre astre … "

"SincroN" reprezinta printre adevaratii stalpi metaforici de sustinere ai Casei Municipale de Cultura "George Cosbuc", a menirii acesteia, un simbol al tineretii care stapaneste vigoare si durabilitate.
              S-a bucurat de sustinerea tuturor celor care au stat in fruntea institutiei  Casei  Municipale  de  Cultura "George Cosbuc"  Bistrita, dar mai cu seama din partea maestrului coregraf Cornelia Negrea, cea care a si pus bazele Ansamblului de dans clasic si modern "SincroN".
             S-a impus cu autoritate in galeria ansamblurilor de gen din tara, tinand loc cu succes nevoilor de hrana spirituala, atat de necesara exigentelor societatii contemporane, printr-o forma de manifestare a artei foarte placuta si indragita, prin dans.

 

De la primul spectacol din 19 decembrie 1982...

              De la primul spectacol cand si-a facut aparitia si pana in zilele noastre "SincroN" nu a incetat sa impresioneze si sa incante cele mai exigente priviri, astfel ca palmaresul sau numara nu mai putin de 97 de premii si trofee pe langa alte zeci de diplome de onoare, toate acestea fiind obtinute cu multa truda si ambitie participand la sectiunile: individual, duete, trio, grup si ansamblu la concursuri si festivaluri nationale si internationale printre care putem aminti: "Cantarea Romaniei", "Laleaua de Aur" (Pitesti), "Dansul primaverii" (Sighisoara), "Quart" (Dej); in orase precum: Bucuresti, Cluj, Vatra-Dornei, Falticeni, Suceava, Targu-Mures, Baia-Mare, Reghin, Timisoara, Constanta, etc. ; iar peste hotare de mai multe ori in Bulgaria si Ungaria.
              Din 1982 cand au fost puse bazele acestui ansamblu de dans clasic si modern, pana astazi in "SincroN" tineretea se impleteste cu pasiunea si munca, rezultand satisfactii extraordinare, putandu-se lauda cu un foarte impresionant numar de spectacole aproximativ  1857 de spectacole, dovada a activitatii neitrerupte si a vitalitatii ce insufla  putere de munca si creatie acestui ansamblu.
              Pentru "SincroN" dansul este singurul care poate opera miracolul asupra fiecaruia, daruindu-i sentimente si intelegere, ramanand cea mai mare pasiune si placere a vietii celor care au facut parte cu mandrie din acest ansamblu.

In orasul Bistrita...

              In orasul Bistrita a desfasurat o activitate neintrerupta, performanta laudabila pentru tinerii municipiului nostru care si-au legat numele de aceasta formatie indragita si care de-a lungul anilor le-a ridicat talentul, pasiunea si perseverenta pe culmile aplauzelor reunind o familie ce a strans 260 de persoane, de-a lungul mai multor generatii specifice unor perioade din viata ansamblului, timp de 21 de ani.
               In orasul nostru "SincroN" se bucura de o larga popularitate mai ales in randul tinerilor, reusind de fiecare data sa impresioneze si sa se impuna privirii prin conceptia coregrafica, prin calitatea executiei, sincronizarii si simtului ritmic de care dau dovada membrii ansamblului.

Datorita...

               Si toate acestea se datoreaza maestrului coregraf Cornelia Negrea si fiicei sale Andrea Negrea o tanara foarte talentata si inventiva care de-a lungul anilor au reusit sa-i tina uniti si sa le insufle pasiunea minunata a dansului  ridicand acest ansamblu pe cele mai inalte culmi ale succesului, ale frumusetii dansului si nu in ultimul rand a aprecierii din partea criticilor.
                "SincroN" a dansat, va dansa si va incantat de-a lungul timpului, motivati de un singur lucru si anume: "satisfactia de a face ceea ce-ti place cel mai mult".

 

 

Foto - Marius Chiuzan.

5 commentarii3304 vizualizări14 decembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0