Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
FII BUN, DE CRACIUN.

In preajma Sarbatorilor de Iarna, Fundatia "Liviu Rebreanu" in parteneriat cu postul de televiziune Direct TV Bistrita a demarat proiectul "FII BUN,DE CRACIUN". Scopul acestei initiative l-a reprezentat inceperea campaniei de promovare a unei scoli din mediul rural, din Bistrita-Nasaud. Motivul? Din statisticile oficiale reiese faptul ca sub 10% din absolventii de scoli generale, situate in mediul rural, termina un liceu si doar 1% ajung pe bancile unei universitati. Principalele cauze sunt reprezentate de situatia financiara precara a parintilor si lipsa unor programe guvernamentale coerente si eficiente in materie de educatie. 

Unitatea de invatamant, aleasa impreuna cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, a fost Scoala Generala din Zoreni, comuna Sanmihaiu de Campie.

Ne-am dorit ca, impreuna, sa tragem nu numai un semnal de alarma ci si sa aducem bucuria Sarbatorilor de Iarna in sufletele a 22 de prescolari si elevi ai ciclului primar din Zoreni, cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani,  pentru care venirea iernii inseamna, adesea, o problema in plus. Cu sprijinul unor sponsori inimosi, am impodobit un pom de iarna in Scoala Generala din Zoreni si am daruit cadouri copiilor. Acum, la finalul acestei prime parti a proiectului nostru, va invitam sa participati la concertul de colinde "FII BUN, DE CRACIUN", dedicat copiilor din Zoreni. Manifestarea, in a carei realizare s-a implicat Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Primaria Municipiului Bistrita, se va desfasura vineri, 21 decembrie, de la orele 17.00, pe scena Centrului Cultural Municipal "George Cosbuc", un alt sustinator al proiectului nostru.

Participa solistii: Alexandru Capitan,Bianca Nica, Cristina Retegan si Cornelia Ardelean Archiudean,carora li se alatura Ansamblul de colindatori "Magura Sieului" din Sieu, Ansamblul de colindatori de pe Bargau, Ansamblul "Flori Bargauane" juniori din Josenii Bargaului, Ansamblul "Flori Dumitrene" din Dumitra, Grupul folcloric "Glasul Padurii" al Liceului Forestier si Grupul Folcloric "Corvinii" al Scolii Generale din Corvinesti.

Intrarea este libera!

 

0 comentarii2702 vizualizări20 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0