Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
CONCERT PE ARIPILE MUZICII DE FANFARA.

44 DE ANI DE LA INFIINTAREA MUZICII MILITARE DIN BISTRITA. In arcul de timp al existentei lor, muzicile militare romanesti si-au contopit ratiunea de a fi si de a-si implini menirea cu tumultul istoriei eroice a poporului roman.

Ele s-au constituit intr-un mesager credincios al cantecului izvorat din crezul suveran al iubirii si al slujirii de patrie - cantul sortit sa inaripeze sufletul si fapta atator generatii intru ocrotirea si izbanda bunurilor celor mai de pret ale tuturor romanilor: vatra, libertatea, dreptatea, demnitatea, fiinta nationala.

In data de 05 februarie 1969 conform Ordinului Inspectoratului Genral al Muzicilor Militare ia fiinta in Bistrita Muzica Militara de garnizoana

Pe parcursul fiintarii sale, aceasta orchestra de suflatori a desfasurat numeroase si ample activitati , bogata sa activitate regasindu-se in numeroasele ceremoniale militare, spectacole omagiale, concerte, turnee in tara si in strainatate.

In anul 2001 cu ocazia implinirii a 170 de la infiintarea primelor muzici militare din Romania, lanseaza albumul "Pe aripile muzicii de fanfare" cu piese din creatia muzicala romaneasca si international, sub bagheta dirijorala a locotenentului Marcel Rus titlu pe care l-au pastrat si cu ocazia acestei aniversari.

Evocand astfel sumar importanta si activitatea bogata a muzicii militare a garnizoanei Bistrita, se impune sa evidentiem pe toti cei care, in trecut dar si acum, au muncit si muncesc cu pasiune si devotement pentru crestera prestigiului armatei ai a muzicilor militare.

 

LA MULTI ANI !

 

 

 

 

0 comentarii2814 vizualizări07 februarie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0