Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
"Noaptea bibliotecilor romanesti" la Beclean.

Marti, 23 aprilie 2013, in zi de mare insemnatate spirituala, in care crestinii de pretutindeni l-au pomenit pe Sfantul Marele Mucenic Gheorghe purtatorul de biruinta, bibliotecile din Romania au sarbatorit "Ziua internationala a cartii si a dreptului de autor (Copyright)".

Astfel, la initiativa Bibliotecii Nationale a Romaniei, Centrul de Documentare si Informare a Scolii Gimnaziale "Grigore Silasi" din Beclean, condus de doamna bibliotecar-documentarist Angela Rusu, a punctat acest eveniment, organizand o manifestare culturala si artistica intitulata "Noaptea bibliotecilor romanesti".  Programul s-a desfasurat incepand cu ora 18:00 si a fost organizat de scriitorul si profesorul Ioan Radu Zagreanu, profesor invatamant primar Liuta Zagreanu si gazda evenimentului, bibliotecar-documentarist Angela Rusu. Actiunea, a avut in prim plan o evocare a vietii si activitatii literare a poetului si criticului literar beclenar, Radu Saplacan.

In acest sens, elevii claselor a VII-a D, a VI-a B si I-a A ai Scolii Gimnaziale din Beclean au recitat poezii, au interpretat scenete de teatru, au dansat si au cantat, incantand audienta pana tarziu in noapte. Punctul culminant al avenimentului a fost dat de scriitorii Ioan Radu Zagreanu, Cornel Cotutiu, Valentin Valub, Aurel Podaru si Andrei Moldovan - presedintele Societatii Scriitorilor din Bistrita-Nasaud, care au depanat amintiri despre poetul si critical literar beclenar Radu Saplacan.

La actiunea culturala a Centrului de Documentare si Informare din Beclean au participat si contribuit parintele-inspector Adrian Cherhat, prof. dr. Ligia Danila, prof. Filip Florean, prof. Carmen Sas, prof. Dorina Arpastean, prof. Felicia Corcea, prof. pensionar Doina Falub, prof. inv. primar Adina Marcu, prof. inv. primar Margareta Lazar, Monica Timaru - bibliotecar al Colegiului National "Petru Rares", precum si consilierii locali Bogdan Rusu si Mihai Mariasiu.       

 

 

0 comentarii3507 vizualizări25 aprilie 2013




rss 2.0
rss 2.0