Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
Recitalul de pian DEBUSSY - BEFORE AND AFTER.

SOCIETATEA DE CONCERTE BISTRITA, va invita  la  Recitalul de pian DEBUSSY - BEFORE AND AFTER sustinut de asist. univ. dr. SILVIA SBARCIU de la Academia de Muzica "Gh. Dima" din Cluj Napoca, marti 14 mai 2013, ora 19.30, in Sala de concert Sinagoga Bistrita, in cadrul Stagiunii Muzicale Permanente 2013, initiata si coordonata de dr. Gavril Tarmure.

In program: Louis Couperin -  4 Chaccone, Domenico Scarlatti -  Sonata in Do major, Sonata in re minor, Sonata in Sol major, Claude Debussy - Preludii (selectie), George Enescu -  Pavane, Eduard Terenyi -Scarlattiana II, En blanc et noir, L'artisanat furieux, Hommage a Alban Berg, Hommage a Debussy, Floetentanz, Toru Takemitsu -  Rain Tree Sketsch II.

Sponsor: Agentia Prompt Communication

 Absolventa a Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj si cu o solida pregatire internationala la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst-Mannheim, Germania, unde tanara pianista a urmat cursurile de studii aprofundate la clasa prof. Paul Dan, Silvia Sbarciu se evidentiaza atat prin talentul si personalitatea sa deosebita, cat si prin repertoriul vast si bogat care cuprinde o mare varietate de lucrari apartinand atat muzicii clasice, cat si celei moderne si contemporane. Doctor in muzica, titlu obtinut in anul 2007 cu teza "Arta interpretarii liedului la Hugo Wolf si Gustav Mahler", conducator stiintific prof. univ. dr. Eduard Terényi, Silvia Sbarciu se remarca in cariera sa prin numarul mare de cursuri de maiestrie la care a participat peste hotare, manifestari sustinute de nume mari ale muzicii mondiale precum Karl Heinz Kaemmerling de la Mozarteum Salzburg in cadrul Schleswig Holstein Musik Festival, Lev Naumov de la Conservatorul din Moscova, Leo Fleischer de la Juliard School of Music, New York, Dmitri Alexeev, Felix Gottlieb sau Sviatoslav Pochekin in cadrul Internationale Klavierakademie Murrhardt (Germania). In 2010 a participat International Keyboard Institute and Festival (IKIF) New York unde a lucrat cu renumiti profesori precum Sontraud Speidel, Akiko Ebi, Asaf Zohar si dirijorul Eduard Zilberkant. In activitatea solistica, cartea de vizita a pianistei Silvia Sbarciu contine o serie de recitaluri si concerte sustinute atat in tara, in cadrul unor festivaluri de renume precum "Toamna Muzicala Clujeana", Festivalul Mozart sau Festivalul de Lied Ionel Perlea, cat si peste hotare cum ar fi la Staatliche Hochschulen für Musik und Darstellende Kunst, Mannheim si Stuttgart (Germania), in cadrul Internationale Klavierakademie Murrhardt sau Schleswig Holstein Musik Festival, tot in Germania sau in Suedia.

 A colaborat cu orchestrele filarmonicilor din Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov si a sustinut recitaluri solo sau de lied (in colaborare cu tenorul Tiberius Simu sau cu soprana Sorina Munteanu) la Ateneul Roman din Bucuresti, la Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" de la Mogosoaia, la Castelul Peles din Sinaia, la Biblioteca din Onesti, la Sinagoga din Bistrita si pe scena Salii Studio a Academiei de Muzica "Gh. Dima" din Cluj.

0 comentarii2709 vizualizări10 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0