Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 24 Martie 2023 - 14587
Campania Pro-Cultura Slove.

Serviciul Educatie, Turism din cadrul Primariei municipiului Bistrita organizeaza, in perioada 15 - 31 mai 2013, Campania Pro-Cultura S’love, in cadrul careia va avea loc un concurs de creatie literara destinat elevilor de gimnaziu si liceu. Concursul isi propune stimularea creativitatii elevilor si descoperirea de noi talente literare. Concursul se va derula pe o perioada de doua saptamani pe doua sectiuni: gimnaziu si liceu. Avand in vedere faptul ca anul 2013 este anul Bisericii Evanghelice iar Bistrita sarbatoreste 450 de ani de la sfintirea acesteia, am aprecia in mod deosebit daca lucrarile participantilor vor fi inspirate de acest eveniment, cele mai bune urmand a fi publicate si punctate suplimentar.

 
Sectiunea gimnaziu, clasele VI-VIII
Tema: "450 de ani de poveste" - redactarea unui text literar/poveste care sa evoce trecerea prin istorie a Bisericii Evanghelice.
 
Lucrarile, de minim 300 de cuvinte, vor contine obligatoriu, pe verso numele, prenumele, clasa, scoala, profesorul coordonator si vor fi transmise pana la data de 25 mai 2013 la Primaria municipiului Bistrita, Serviciul Educatie, Turism, Str.Nicolae Titulescu nr. 3.
 
Sectiunea liceu, clasele IX - XII: Poezie, Proza (Proza fantastica/SF), Eseu
Lucrarile de la sectiunea liceu, semnate cu pseudonim, vor fi transmise pana la data de 26 mai 2013 pe adresa de e-mail slove@primariabistrita.ro. Numele, prenumele, clasa si scoala de provenienta, sectiunea, titlul precum si pseudonimul sub care s-a transmis lucrarea vor fi transmise pana la aceeasi data la adresa de e-mail mihaela.curteanu@yahoo.com. Juriul va fi alcatuit din scriitori bistriteni consacrati.
 
De asemenea, in cadrul acestei campanii va avea loc un concurs de desene inspirat de cei 450 de ani de la Sfintirea Bisericii Evanghelice, destinat elevilor de clasele II-IV.
 
Premierea castigatorilor va avea loc in data de 31 mai 2013, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, in cadrul unei ceremonii ce va incepe la ora 12.
0 comentarii2702 vizualizări19 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0