Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 24 Martie 2023 - 14587
ROCHIA DE BAL. Jurnal de moda veche.

Vineri, 28 iunie 2013, ora 19, Muzeul Bistrita are bucuria de a va invita la deschiderea expozitiei ROCHIA DE BAL. Jurnal de moda veche. Expozitia, organizata in colaborare cu Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Muzeul de Etnografie Brasov, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures Baia Mare, Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj-Napoca, include piese de port si litografii menite sa reconstituie atmosfera vietii urbane europene, cu balurile si fastul modei vestimentare a perioadei victoriene (1840-1890). La acestea se adauga patru rochii si accesorii realizate la Muzeul Bistrita in spiritul modei epocii completata de o mica prezentare de moda, inspirata din perioada respectiva, realizata de elevi ai Liceului de Arta, coordonati de prof. Loredana Chis.

            Evenimentul va fi urmat, in generoasa curte a muzeului, cu un recital de muzica medievala al trupei AD HOC si dansuri medievale cu trupa NOSA.

             

           

                                                            Coordonator  proiect,

                                                                                    Elena Pleniceanu

 

0 comentarii2667 vizualizări27 iunie 2013




rss 2.0
rss 2.0