Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Martie 2023 - 14587
Intalnire metodico-profesionala cu bibliotecarii in comuna Sant.

Programul "Biblioteca Judeteana "George Cosbuc", coordonatoare a bibliotecilor publice din judet", initiat de managerul acesteia, Ioan Pintea, continua. Marti, 23 iulie a.c., a avut loc, la biblioteca din Sant, a doua intalnire zonala cu bibliotecarii din Sangeorz-Bai (Alexandru Chira), Prundu-Bargaului (Florica Ianis), Tiha-Bargaului (Ana Belei), Bistrita-Bargaului (Camelia Hulpe), Rodna (Stela Bosca), Sant (Stela Lupsan), Lesu (Monica Pop), Magura Ilvei (Lucretia Rusti), Ilva-Mare (Sabina Galan), Lunca Ilvei (Mihai Adolf Steopan) si bibliotecari de la Biblioteca Judeteana (Ioan Pintea - manager, Marcel Seserman - sef serviciu, Gheorghe Eftenie - metodist, Sorin Bretfelean - sef serviciu, Alina Simon, Parascheva Pasere, Angela Costin, Rodica Linul).

Discutiile s-au axat, in mod principal, pe cateva probleme stringente legate de activitatea bibliotecilor din judet: achizitiile de carte; planificarea si organizarea de evenimente culturale locale, in parteneriat cu scoala, biserica si alte institutii din comunitate; demararea unor evenimente profesionale si culturale, in colaborare cu Biblioteca Judeteana, implicarea bibliotecarilor in strangerea de date si informatii necesare elaborarii Ghidului Bibliotecilor Publice din judet.

In partea a doua a intalnirii, scriitorii invitati (Alexandru Uiuiu, Icu Craciun, Nicolae Bosbiciu) au intervenit pe marginea celor discutate, apreciind importanta bibliotecarului si a bibliotecii in comunitate. De asemenea, cei trei scriitori si-au prezentat cateva aparitii editoriale mai vechi si mai noi: "Tara ascunsa", "Pantofii", "Pamant de unica folosinta".

Bibliotecarii prezenti au primit donatii din cartile editate recent de catre Biblioteca Judeteana.

Reusita evenimentului de la Sant se datoreaza implicarii substantiale a primarului Ioan Szabo si a bibliotecarei Stela Lupsan.

Joi, 25 iulie a.c., are loc cea de-a treia intalnire metodico-profesionala, in localitatea Ciceu-Mihaiesti. Cu aceasta ocazie, Biblioteca Judeteana doneaza un numar important de volume, care va constitui baza infiintarii bibliotecii comunale.

 

0 comentarii2856 vizualizări24 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0