Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Martie 2023 - 14587
Concert cu exceptionalul pianist Eduard Kunz din Rusia.

Publicul bistritean are privilegiul de-al revedea pe tanarul si exceptionalul pianist Eduard Kunz din Rusia, de acesta data la adevarata lui valoare de solist, vineri 6 septembrie 2013 ora 19:00 la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrita. Eduard Kunz s-a nascut in orasul Omsk din Siberia, a studiat pianul cu Mikhail Khokhlov la Scoala Speciala Gnessin pentru copii supradotati din Moscova si mai apoi cu Andrei Diev la Conservatorul National de Muzica Tchaikovsky de la Moscova. A obtinut diploma de masterat cu distinctie si medalie de aur pentru performantele sale la Royal Northern College of Music (UK), profesori fiindu-i Norma Fisher si regretatul Mark Ray.   

Inclus de prestigioasa publicatie BBC Music Magazine in topul celor mai buni 10 pianisti de maine, Eduard Kunz a colaborat deja cu numeroase orchestre europene de renume cum ar fi BBC Symphony Orchestra si BBC Concert Orchestra, BBC Scottish Symphony Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, The Hallé si The Ulster Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra, Welsh National Opera Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic, London Musici, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin la Berlin Philharmonie, The Philharmonia Orchestra la Royal Albert Hall, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orkest van het Oosten, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Orchestra Filarmonicii "George Enescu", Braunschweig Symphony, Russian National Orchestra si Moscow Capella Orchestra, sub bagheta unei liste largi de dirijori.

Sensibilitatea si inteligenta cu care isi construieste discursul muzical i-au adus de-a lungul timpului nu mai putin de 13 Premii I la importante competitii internationale, incluzand Concursul "George Enescu", Medalia de Aur atat la Concursul "Paderewski" cat si la cel de la New Orleans. A obtinut de asemenea Medalia de Argint oferita de Compania Muzicienilor Venerabili din Londra, Premiul Fundatiei Hattori , Premiul "Myra Hess" si Premiul Fundatiei Muzicale Europene Yamaha.

A sustinut recitaluri in marile sali de concert ale lumii, printre care amintim Wigmore Hall din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Louvre din Paris, Concertgebouw din Amsterdam, Winterthur din Barcelona, Sala Mare a Conservatorului din Moscova, a fost prezent pe scena prestigiosul Festival din Duszniki - "December Nights", Festivalul Como de Garda, Grieg (Oslo), Al Bustan (Lebanon), Festivalul Keyboard din New York precum si in Festivalurile St Magnus (Scotland) si City of London.

Pe langa cariera solistica de succes, Eduard Kunz apare frecvent in postura de interpret de muzica de camera, alaturi de muzicieni precum violonistii Patricija Kopachinskaja, Vilde Frang, Andrey Baranov, Julian Rachlin, Alexandru Tomescu, violoncelistii Sol Gabetta, Boris Andrianov, si acordeonistul Yuri Medyanik. De-a lungul timpului, performantele sale muzicale au fost difuzate pe cele mai importante posturi de muzica clasica ale lumii: BBC Radio 3, Radio France , Radio Rai, RNE , Deutschland Radio Kultur si Orpheus

 Pe langa intoarcerea pe scenele lumii unde a concertat anul trecut, in noul sezon 2013 - 2014 pianistul Eduard Kunz va debuta cu Orchestrele Filarmonicilor din Varsovia si Cracovia, sub bagheta dirijorului Stanislaw Skrowaczevski, Orchestra Filarmonicii din Lodz la Musikverein din Viena, Orchestra Filarmonica a Armeniei, Orchestra Simfonica Bucuresti, Filarmonica din Sankt Petersburg si va prezenta recitaluri in SUA - Atlanta si Virginia, Sala Khachaturyan din Erevan, Sala Verdi din Milano, Aula din Oslo, Musashino Shimin Bunka Kaikan din Tokio, Sala Mare a Conservatorului din Moscova si Dubai.

Eduard Kunz este artist al Societatii Filarmonice din Moscova, Laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier, a facut parte din artistii BBC Radio 3 ai Noii Generatii si nu in cele din urma este la nivel mondial Artist Yamaha.

Exceptionalul concert la care invitam melomanii bistriteni este organizat de Societatea de Concerte Bistrita cu sprijinul Primariei Municipiului Bistrita si Centrul Cultural Municipal Bistrita.

Programul serii cuprinde:

  • Maurice Ravel  - Gaspard de la Nuit
  • Ignacy Jan Paderewski  - Nocturne in B-flat, Op. 16, No. 4
  • Fryderyk Chopin - Nocturne in C-sharp minor, Op. posth, Valse, Op. 64, No. 2, Valse, Op. 34, No. 2, Mazurka, Op. 24, No. 2, Mazurka, Op. 17, No. 4, Valse in E-minor, Op. posth

Recitalul face parte din Stagiunea muzicala permanenta 2013, program initiat si sustinut de Fundatia Societatea de Concerte Bistrita.

 

 

0 comentarii2611 vizualizări04 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0