Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Educatie prin Cinema.

Pe 29 octombrie, cand este marcata Ziua Internationala a Internetului, se da startul celei de a V-a editii a Festivalului de Film "AMATORUL". Mesajul acestei editii este: "Apasa pe REC!"

            A fost aleasa aceasta zi tocmai pentru a recunoaste retelei globale meritul in promovarea filmului si a cineastilor incepatori. Datorita Internetului, cinematografia se improspateaza, se deschide spre retelele de socializare, care permit o difuzare in masa, inclusiv a filmelor realizate de amatori. Acest lucru este important pentru Moldova, tara in care se fac investitii nesemnificative in cultura si cinematografie, iar tinerii nu au posibilitatea reala de a invata si practica arta cinematografica.

            Festivalul "AMATORUL" a fost creat ca sa sparga tiparele. Viitorii cineasti trebuie sa stie ca in cinematografie NU exista reguli!

            Lansat in 2010, "AMATORUL" ofera tuturor pasionatilor de imagini video o platforma gratuita de lansare a filmelor in spatiul public.

            La concurs poate participa oricine, indiferent de varsta, loc de trai, optiuni religioase si politice. Aplicantii sunt incurajati sa suprinda ceea ce li se pare interesant cu ajutorul unui telefon mobil, aparat foto sau camera video si sa aplice in concurs.

            Practica editiilor anterioare arata ca ceea ce participantii considera a fi o incercare stangace si nesemnificativa, e anume ceea ce da bine pe marele ecran.

            Cu fiecare an, implicam tot mai mult aplicanti din afara Chisinaului, inclusiv pe vorbitorii de limba romana din afara Republicii Moldova - din Romania, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina s.a.

            Cele patru categorii competitionale vin sa acopere toata gama de tematici ce pot fi abordate:

                      Film de un minut / Spot social,

                      Film Civic,

                      Reportaj TV,

                      Film fara categorie

           

            Amatorii de film se pot inscrie in concurs, cu unul sau mai multe filmulete, incepand din 29 octombrie 2013, ora 22.30, doar completand formularul de aplicare pe pagina Festivalului.

 Date de contact:

Tel.:+373 69498786 / +373 68681880

e-mail: festivalul.amatorul@gmail.com

site: www.amatorul.eu

 

1 comentariu3094 vizualizări29 octombrie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0