Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Sa fii Reporter de Liceu in media bistriteana.(20 de poze)

O manifestare, de o sensibilitate aparte, cu implicatii in "arta scrisului" si a documentarii, a avut loc la C.N. "Andrei Muresanu" din Bistrita, in data de 15. 11.2013, incepand cu ora 10.00, in sala bibliotecii colegiului, prilejuita de ziua de nastere a marelui si valorosului poet, autor al versurilor Imnului National al Romaniei - Andrei Muresanu, patron spiritual al C.N. "Andrei Muresanu", unde tinerii, dar experimentatii jurnalisti de la ziarul colegiului - CNAM Online - au sustinut o atractiva, interesanta si "documentata" conferinta de presa cu tema "Sa fii Reporter de Liceu in media bistriteana".
Aceasta activitate face parte dintr-un Proiect de Educatie Sociala si Implicare Activa, coordonator fiind prof. Aurelia Hiruta, un cadru didactic ambitios si bun psihopedagog, care s-a derulat incepand din aprilie 2010.
Au onorat cu prezenta, implicandu-se in realizarea acestui deziderat al viitorilor jurnalisti, prof. Nicolae Grigore - director adjunct, prof. Crina Peter - director educativ, colegi din mass-media, care au fost parteneri cu "profesionistii" de la RDL.
Merita sa "trecem in revista" realizarile si valoarea acestor "iscoditori in aflarea adevarului", comportandu-se uneori ca niste jurnalisti de investigatie, adica profesionist.
La Concursul National pentru cel mai bun ziar CNAM Online a ocupat locul III pe tara, obtinerea locul II la concursul "Vrei sa fii jurnalist", au participat la Concursul National de Lectura - veritabila scoala de jurnalism pentru reporterii de liceu, echipa R.D.L. primind "forte proaspete" pentru a continua activitatea de documentare si redactare la nivel maxim.
S-au stabilit parteneriate cu doua licee din judet - "Radu Petrescu" din Prundu Bargaului si Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu" din Maieru.
A fost o activitate la care tinerii jurnalisti au cuplat cu "brio", scotand in evidenta rolul si importanta omului de presa in societatea noastra, pentru care merita felicitarile noastre si credem ca viitorul ziaristilor se afla pe maini bune in Bistrita. Felicitari coordonatorilor.

.
Ioan Lazar.
.
Foto - Marius Chiuzan.
0 comentarii2835 vizualizări16 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0