Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 24 Ianuarie 2025 - 14587
"Pregatire, instruire, educare in vederea asimilarii de procese tehnologice inovative..."

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca in calitate de Beneficiar anunta ?ncheierea implementarii proiectului "Pregatire, instruire, educare in vederea asimilarii de procese tehnologice inovative, imbunatatirea practicilor manageriale si a protectiei mediului in sectoare calde". Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeste in oameni!, Axa prioritara 3 "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor", Domeniul Major de Interventie 3.2 "Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii".

Obiectivul general al proiectului l-a constituit cresterea adaptabilitatii firmelor din domeniul sectoarelor calde si a angajatilor lor in vederea implementarii de tehnologii moderne si inovative, urmarindu-se totodata si posibilitatea unui control riguros al poluarii, asigurandu-se respectarea normelor UE de protectie a mediului. S-a  realizat  un centru de instruire in aplicarea proceselor tehnologice inovative in sectoarele calde.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost urmatoarele:

·      actualizarea si dobandirea unor cunostinte avansate si accelerarea procesului de aliniere la cerintele economice ale UE;

·      instruire in utilizarea noilor tehnologii din domeniul sectoarelor calde;

·      actualizarea si dobandirea unor cunostinte avansate, a unor metode si procese moderne care sa asigure calitatea produselor si protectia mediului - BAT, in sectoarele calde;

·      actualizarea cunostintelor TIC in domeniul sectoarelor calde;

Durata proiectului a fost de 36 luni, iar valoarea totala eligibila a proiectului a fost de 11.000.000 lei. Grupul tinta al proiectului a fost format din peste 400 de cursanti.

Partenerii proiectului au fost:

·        Institutul de Cercetare si Proiectare Tehnologica TEHNOMAG CUG Cluj-Napoca;

·        Universitatea Transilvania din Brasov;

·        Institutul de Cercetare pentru Sectoare Calde INTEC SA Bucuresti;

·        Filiala Cluj a Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania - AGIR;

·        Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud.

Comunicatul de presa dat astazi de catre partenerii proiectului, aduce la cunostinta comunitatii economice oportunitatile oferite prin realizarea obiectivelor proiectului, dar si faptul ca putem continua procesul de instruire a personalului din sectoarele calde si pentru alti beneficiari.


Manager proiect

Prof.dr.ing. Tiberiu Rusu.

 

0 comentarii35 vizualizări18 noiembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0