Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Mos Nicolae iti aduce o carte.

Joi 5 decembrie Colegiul National "Andrei Muresanu" a gazduit elevii claselor VI-IX de la scolile: Stefan cel Mare-Bistrita, Liceul cu Program Sportiv-Bistrita, Liceul Teoretic Solomon Halita-Sangeorz-Bai si Scoala Generala Josenii Bargaului in scopul sarbatoririi lui Mos Nicolae.
Activitatea a fost organizata sub forma unui concurs "Saint Nicolas t’apporte un livre" de catre profesorii ce predau limba franceza. In cadrul acestei activitati elevii au pregatit recitaluri, felicitari si afise in limba franceza, care la final au fost premiate.
Dupa terminarea recitalului juriul format din profesori de limba franceza au putut juriza, iar elevii, pana la aflarea rezultatelor, au degustat din bunatatile care le-au fost puse la dispozitie.
Cat timp asteptau rezultatele am avut posibilitatea de a vorbi cu cativa dintre participanti, care au declarat ca aceasta activitate a fost foarte interesanta, ca au avut posibilitatea de a cunoaste copii de la alte scoli, dar cel mai important lucru a fost ca au putut arata publicului ce bine stiu limba franceza.
In urma acestei activitati s-a putut observa cat de ambitiosi si dornici sa invete o limba straina sunt elevii din scolile care au participat la eveniment. Prin munca lor au aratat ca, desi nu sunt inca foarte mari, pot reusi sa transmita, intr-o alta limba decat cea de origine, informatii despre Mos Nicolae.

Nechita Alina

 

"Am muncit cot la cot cu doamna profesoara"

Joi, 05.12.2013, Colegiul National "Andrei Muresanu" a fost gazda a mai multor profesori si elevi ai scolilor si liceelor judetului Bistrita-Nasaud. Cea care a pus bazele acestei activitati este Cristina Iusniti, profesor de limba franceza la CNAM.

De altfel, evenimentul in intregime a fost conceput si desfasurat in bazele limbii franceze, fiind intitulat "Saint Nicolas t’apporte un livre", in traducere "Mos Nicolae iti aduce o carte". In cadrul activitatii a avut loc si un concurs care a constat in recitarea unor poezii, urmand ca juriul sa desemneze castigatorii acestei categorii.

Printre scolile participante s-au numarat Scoala Gimnaziala nr. 6, Bistrita, Liceul cu program sportiv, Liceul teoretic "Solomon Halita"- Sangeorz-Bai, Josenii Bargalui, elevi ai claselor gimnaziale si, respectiv, ai celor liceale ale Colegiului National "Andrei Muresanu".

Evenimentul s-a desfasurat in prezenta directorului Teodor Oprea, care a primit cadou o carte in limba franceza, din partea organizatorilor. Afirmatia acestuia " O vreau tradusa!", a destins atmosfera,  copiii fiind incordati si emotionati. Sectiunea "recitare de poezii" s-a finalizat cu o sceneta interpretata de o eleva a CNAM, din echipa care a iesit castigatoare a acestei sectiuni.

Actiunea a continuat cu o expozitie de afise destinate acestei zile care il serbeaza pe Sfantul Nicolae.

Fiind intervievate in legatura cu activitatea  realizata, doua eleve ale Colegiului "Andrei Muresanu" declara: "Am muncit cot la cot cu doamna profesoara de limba franceza, pentru ca acest eveniment sa puna o amprenta pozitiva in palmaresul colegiului nostru. Trei zile am lucrat la un singur afis, insa consideram ca munca noastra a fost apreciata pe masura", sustin fetele. 

Madalina Rosu

 .

Foto: Madalina Rosu

 

1 comentariu2912 vizualizări06 decembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0