Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Ziua Poeziei la Casa Corpului Didactic.

21 Martie a fost Ziua Mondiala a Poeziei, iar la Bistrita s-a simtit din plin. Doamna bibliotecara Margareta Pop a invitat bibliotecarii scolilor din judet si oameni de cultura locali sa participe la microrecitalul evantaielor multicolore de poezie, sub insemnul citatului "Poezia e un fel de muzica - trebuie sa o auzi ca s-o apreciezi!" - Voltaire.

            Evantaiele lirice au constat in trei grupaje de poezie: "7 poeti universali" - Serghei Esenin, Rainer Maria Rilke, Shakespeare, Rabindranath Tagore, Sylvia Plath, J. L. Borges si Ana Blandiana, citite de elevii de la Palatul Copiilor, domnul profesor Ioan Sabin Muresan si alte cadre didactice; al doilea grupaj - "7 poezii bistritene", apartinand lui Victor Stir, Victoria Fatu-Nalatiu, Mirela Orban, Andreea Gal, Menut Maximinian, citite chiar de acestia si versurile scriitorilor Olimpiu Nusfelean si David Dorian lecturate de invitati. Al treilea si ultimul grupaj a pus pe rol "7 poeti in devenire" - eleva Roxana Deac de la Grup Scolar Lechinta, coordonata de domnul profesor Adrian Iliuta si elevii Paula Suciu, Larisa Florea, Antonius si Antonia Chiciudean, Teodor Encean, Ioana Ilinca Moldovan de la Palatul Copiilor, coordonati de doamna profesoara Ionela Silvia Nusfelean.

            Micii Blandieni Bistriteni au impartit poezii cu autograful doamnei Ana Blandiana, nascuta de Buna Vestire, si au ascultat versurile poetei preferate citite de bibliotecarii scolari prezenti in numar foarte mare. Domnul profesor Adrian Iliuta a tinut o prelegere de inaltime, legata de starea poeziei si rolul ei in lume.

            In incheiere, o urma de subiectivitate in legatura cu atmosfera: a fost o experienta minunata, demna de luat in considerare pentru o eventuala re-participare. Am petrecut timp de calitate facand ceea ce imi place, iar pentru asta trebuie sa ii multumesc doamnei bibliotecare Margareta Pop.

 

Ioana Ilinca Moldovan, clasa a VII-a.,

jurnalism, Palatul Copiilor Bistrita.

 

0 comentarii3136 vizualizări24 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0