Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Simpozion regional la Satu Mare.

In cadrul  Programului educational de promovare a educatiei pentru schimbare la prescolari "Curcubeul schimbarii", s-a organizat la Satu Mare in data de 28 martie 2014, a doua editie a Simpozionului regional "Inovatia didactica, solutie pentru schimbare si calitate in educatie", la care au participat cadre didactice care predau in invatamantul prescolar din judetele: Bistrita-Nasaud, Bihor, Maramures, Salaj si Satu Mare.

Primirea oficiala a participantilor a avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare, cu participarea reprezentantilor autoritatilor publice locale care au apreciat in mod deosebit creativitatea si inclinarea spre inovare a educatoarelor, dar si a doamnei inspector general din cadrul MEN, Viorica Preda care a onorat invitatia gazdelor de a sustine initiativa educatoarelor din regiunea Nord-Vest.

Lucrarile simpozionului s-au derulat pe sectiuni despre alternativele educationale din Satu Mare, mediul educational din gradinita sau materiale si mijloace didactice create de educatoare -concepte si efecte.

Materialele concepute de educatoarele participante din judetul nostru, prezentate in expozitia organizata in cadrul  simpozionului, au avut un impact important, obtinand locul II in clasamentul realizat de catre participanti. De asemenea, prezentarile si dezbaterile au evidentiat preocuparea educatoarelor pentru un proces instructiv-educativ de calitate si pentru stimularea creativitatii prescolarilor prin activitatile derulate in gradinita.

 

Prof.Crina Clapou - inspector scolar ISJ BN.

 

0 comentarii2856 vizualizări03 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0