Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Elevii - inspectori scolari pentru o zi.(25 de poze)

Luni, in cadrul Saptamanii Scoala Altfel, 20 de adolescenti, reprezentanti ai Consiliului Judetean al Elevilor au avut ocazia de a petrece o zi intreaga in Inspectoratul Scolar Judetean, de a sta alaturi de un inspector scolar, de a se familiariza cu tot ce inseamna activitate in ISJ BN.

"E al III-lea an in care derulam aceasta saptamana, Saptamana Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun! Noi am dat startul si am declarat un altfel de inspectorat. Am incercat sa proiectam si sa desfasuram activitati in parteneriat cu elevii, cu consiliul reprezentativ al elevilor de la nivelul judetului, am incercat sa interactionam cu ei, sa aflam mai multe lucruri si sa transmitem tuturor un mesaj ca in aceasta saptamana schimbam registrul, schimbam tonul educatiei si invatam unii de la altii cat mai multe lucruri bune si folositoare", a declarat inspectorul scolar general Camelia Tabara, in cadrul unei conferinte de presa.

"Am considerat ca este bine ca si noi Inspectoratul Scolar sa oferim o saptamana altfel, un alt cadru mai non formal de desfasurare a unor activitati educative. Astfel, am primit printre noi 20 de elevi, majoritatea presedinti la liceele din judetul Bistrita-Nasaud, am schimbat impresii si intr-adevar i-am implicat in ceea ce presupune actul decizional", a adaugat Monica Buboly, inspector scolar pentru educatie permanenta.

Si astfel, pentru o zi, inspector scolar general a fost Alexandru Gavrilas, elev in clasa a X-a la Colegiul National Liviu Rebreanu. Alexandru este si presedintele Consiliul Judetean al Elevilor. Alaturi de ceilalti colegi implicati in proiect, Alexandru a fost prezent si el la conferinta de presa, unde a facut cunoscute propunerile sale. Profesori veseli, sociabili si muzica in timpul pauzelor.

"Am vazut ce inseamna sa fii un inspector general, responsabilitatea pe care o are un inspector general si ce ar trebui sa faca intr-o oarecare masura. Am avut ocazia de a transmite o agenda tuturor directorilor din scolile judetului nostru, sa spun asa o altfel de agenda. Am transmis mai mult o agenda cu ce si-ar dori elevii. Am propus ca profesorii sa fie mai veseli, sa fie mult mai sociabili decat sunt de obicei, sa fie o comunicare mai buna intre elevi si profesori, mai ales acum in Saptamana Scoala Altfel. Asta este ocazia de a se atasa elevii de profesori si profesorii de elevi, de a crea relatii mai stranse si de a socializa mai bine. Intotdeauna la ora unui profesor mai sociabil, mai interesant, invatam mai bine la materia respectiva si retinem mai bine toate datele pe care ni le predau.

De asemenea, am sugerat ca in timpul pauzelor sa se puna muzica. In unele licee, in timpul pauzelor, tot ce auzi este zgomotul pasilor. Sau, vocile care striga cu un etaj mai sus. Daca ar fi muzica, elevii s-ar simti mai in largul lor in pauze, ar socializa mai mult, s-ar simti mai bine", a precizat Alexandru Gavrilas.

Intrebata, cum a primit toate aceste propuneri venite din partea elevilor, inspectorul scolar general Camelia Tabara a raspuns:

"Tot ce vine din partea elevilor pentru noi e o provocare si e un feedback la care trebuie sa fim atenti. Cu siguranta, scoala e impovaratoare pentru toti elevii si cred ca e important sa intelegem cu totii ca trebuie sa intram in sala de clasa cu zambetul pe buze. Am convingerea ca e important sa cerem permanent feedback de la elevi, astfel incat relatia sa fie cat mai buna", a subliniat Camelia Tabara.

In perioada 7-11 aprilie, elevii din Romania au parte de o altfel de saptamana de scoala, in care participa la activitati in afara scolii, insa primesc absente daca chiulesc.

.

Carmen Bulz.
.

Foto - Marius Chiuzan.
0 comentarii2947 vizualizări08 aprilie 2014




rss 2.0
rss 2.0