Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Expozitie inedita: Bistrita.

Saptamana 7-11 aprilie, ofera  elevilor, cadrelor didactice, chiar si unor parinti  oportunitatea de a se bucura de activitati deosebite, imbogatitoare pentru minte, pentru trup si pentru suflet. Activitatile au fost pregtatite din timp, prin consultari reciproce intre cadre didactice-elevi-parinti. Paleta larga de actiuni da posibilitatea fiecarui elev  sa se regaseasca in ceva placut, interesant  si util.

La scoala noastra, Scoala Gimnaziala Nr.1 Bistrita, s-au derulat si continua sa se desfasoare unele dintre cele mai attractive si diverse activitati. Astfel, clasele a VI A, a VII D si a VIIC, conduse de prof. diriginti Lapuste Geta, Sabau Mariuca si Craciunas Rodica, si-au propus sa-si cunoasca mai amanuntit orasul si sa il faca cunoscut si colegilor , parintilor si celor interesati, organizand o expozitie foto cu aspect interesante privind orasul lor.

 Ne-am organizat in echipe , am invitat si parintii sa ni se alature, si folosindu-ne de harta municipiului , am impartit-o pe sectoare, asa incat sa cuprindem intreg orasul cu aspectele sale pozitive si negative, iar Luni, 7 aprilie, am pornit pe teren cu aparate foto pe fiecare straduta a orasului. Primavara timpurie, ziua foarte insorita, ne-au bine dispus si ne-au dat posibilitatea sa facem fotografii foarte multe si foarte frumoase.

Primul lucru care ne-a bucurat, a fost constatarea ca orasul este bine ingrijit, curat, la primele ore ale diminetii. A devenit la fel de interesant si placut si mai tarziu, cand déjà s-a animat foarte bine.

 Am descoperit  Bistrita traditionala, medievala si moderna; primavara bistriteana  splendid incarcata cu flori, cu arbori si arbusti ornamentali de toate culorile, cu parfumuri dioverse si discrete; ca avem concetateni foarte gospodari, care si-au amenajat  gradini foarte cochete in fata geamurilor;  multitudinea de spatii amenajate pentru relaxare si joaca pentru toate varstele ne-a prilejuit fiecaruia sa ne simtim bine, am descoperit locul unor institutii de care  putem beneficia noi si rudele noastre. Am adaugat la acestea emblemele bistritene si unele aspecte remediabile, spre exemplu: parcarea masinilor pe pietonal sau pe trotuare, obligand pietonii sa treaca pe carosabil, folosirea incorecta a pubelelor si a containerelor, cersetoria, murdaria facuta de cainii de companie si comunitari, lasata pe strazi si pe spatiile verzi, cersetori, cateva cladiri neingrijite, degradate, si chiar pericole pentru cetateni…

                Multimea mare de fotografii facute, observarea atenta a orasului , ne-a facut sa-l descoperim frumos si drag!

Selectia a fost dificila. Dar suntem bucurosi si multumiti cu realizarea expozitiei, care este amenajata in holul din fata salii profesorale a Scolii Gimnaziale Nr 1 , unde va imvitam sa recunoasteti locuri, fapte, frumuseti, obiective, perspective originale ,…din care va propunem cateva crampeie:

0. "Artisti " fotografi:

Expozitia:

DETALII:

1.Bistrita traditionala si moderna:

2. Primavara bistriteana:

3. Embleme bistritene:

4.Promenade bistritene:

  5.Spatii de relaxare  6. Bistritenii sunt gospodari!7. illustrate  bistriteane. Sarbatori cu bucurie si Lumina!

 

 

 

                         Geta Lapuste, prof.

                                               Scoala Gimnaziala nr.1 Bistrita.

1 comentariu2912 vizualizări10 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0