Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
"UNIVERSUL EINSTEIN" - 2014 - editie jubiliara.

Incepand cu anul 2005, an declarat de Consiliul General al ONU, anul international al fizicii, Palatul copiilor Bistrita in parteneriat cu Fundatia "PROELECTRON", organizeaza anual o competitie nationala destinata elevilor din invatamantul preuniversitar - Concursul National de Fizica "UNIVERSUL EINSTEIN".

Implicarea neconditionata si fara rezerve a unor specialisti din mediul universitar, a unor cadre didactice de top, precum si a unor institutii si agenti economici, au facut ca, aceasta competitie sa se desfasoare in bune conditii de-a lungul celor noua editii. Astfel, in mediul fascinant al fizicii, numele acestei frumoase competitii, a ajuns sa fie asociat cu cel au municipiului Bistrita, precum si cu al frumoaselor noastre meleaguri bistritene si nasaudene. An de an, participantii selectati in faza finala a concursului, s-au bucurat nu doar de conditii excelente de concurs, de o primire calduroasa din partea organizatorilor, dar au ramas placut impresionati de frumusetea meleagurilor, obiceiurilor si portului traditional de aici.

In atare conditii, constatam ca de la o editie la alta, numarul celor inscrisi in competitie creste constant. Nu este astfel de mirare faptul ca, an de an acest proiect a fost inclus in Calendarul Activitatilor Educative (CAEN) al Ministerului Educatiei Nationale. Editia a X-a, a "UNIVERSULUI EINSTEIN", este inclusa deasemenea in CAEN 2014. Faza finala a editiei aX-a, a competitiei este programata a se desfasura la Bistrita in perioada 11-13 iulie 2014. Cei interesati sunt invitati sa se inscrie in competitie pana la data de 24.05.2014, in conformitate cu regulamentul concursului, publicat pe www.didactic.ro . Alte informatii interesante legate de acest concurs, in special de editiile trecute, se pot gasi pe www.facebook.com.

Considerand editia din aceasta vara ca o editie jubiliara la care vom invita si laureati ai editiilor trecute, organizatorii fac apel catre institutii sau firme ce se pot alatura eforturilor materiale de organizare a "Universului". Cei doritori in a ne da o mana de ajutor, sunt rugati sa contacteze Palatul copiilor Bistrita (pcbistrita@gmail.com) , fie Fundatia "Proelectron"(fproelectron@yahoo.com) . Totodata asteptam eventualele intrebari din partea celor interesati si va suntem recunoscatori tuturor pentru sugestii.

Prof. Dorel Nicoara - coordonator de proiect.

0 comentarii2772 vizualizări14 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0