Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
CONSILIUL NATIONAL AL ELEVILOR CAUTA SOLUTII PENTRU PROBLEME ELEVILOR.

 

Seminarul National al Presedintilor, la care au participat membrii cu drept de vot ai Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor, s-a desfasurat la Baile Herculane, judetul Caras-Severin,intre 24 si 27 aprilie 2014. Aceasta reprezinta a doua intalnire nationala din cadrul proiectului "CiNE conteaza pe Tine", implementat de Asociatia Elevilor Mehedinteni in parteneriat cu Consiliul National al Elevilor si Ministerul Educatiei Nationale si co-finantat prin Programul Tineret in Actiune, actiunea 5.1 - Intalniri ale tinerilor cu responsabili ai politicilor de tineret.

Prima activitate din cadrul proiectului a fost reprezentata de Seminarul National de Instruire al Secretarilor Consiliilor Judetene ale Elevilor, care a avut loc in luna februarie 2014. Derularea actiunilor de identificare si centralizare a situatiilor elevilor cu deficiente de adaptare a constituit etapa premergatoare intalnirii presedintilor Consiliilor Judetene ale Elevilor. Identificarea problemelor cu care se confrunta elevii din Romania a fost realizata prin intermediul chestionarelor distribuite in intreaga tara, la nivel national fiind completate si centralizate aproximativ 32000 de chestionare.

Pe baza centralizarilor, fiecare Consiliu Judetean al Elevilor a identificat cele mai intalnite trei probleme cu care se confrunta elevii, acestea fiind absenteismul frecvent, problemele economice si problemele familiale, elevii manifestandu-si dorinta de a avea acces la mai multe informatii si de a fi inclusi in diferite programe de formare personala si profesionala. Acest eveniment a fost completat ulterior de organizarea unei Cafenele Publice, prin intermediul carora au fost dezbatute si diseminate rezultatele analizei realizate.

Consiliul Judetean al Elevilor Bistrita-Nasaud a fost reprezentat de catre Gavrilas Alexandru, presedinte, acesta implicandu-se activ in atelierele de lucru din cadrul proiectului si la diseminarea rezultatelor din judetul Bistrita-Nasaud. Participantii la Seminarul National al Presedintilor au realizat, pe baza acestor statistici, o strategie de interventie adaptata la fiecare judet care va fi implementata la nivel national pana in cea de-a treia activitate a proiectului - Seminarul National al Biroului Executiv al Consiliului National al Elevilor.

Tot in cadrul intalnirii presedintilor Consiliilor Judetene ale Elevilor au avut loc sesiuni de training sustinute de profesorii formatori ai Consiliului National al Elevilor, ateliere care s-au axat pe team-building, pe analiza chestionarelor completate si pe eleborarea strategiei de interventie a Consiliului National al Elevilor.

Consiliul National al Elevilor, structura reprezentantiva a elevilor din Romania, urmareste identificarea grupurilor vulnerabile de elevi care nu au acces la mediul nonformal si implicarea acestora in activitati care sa corespunda nevoilor de dezvoltare personala.

0 comentarii2898 vizualizări28 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0