Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 30 Aprilie 2024 - 14587
Statutul Elevului - un pas mai aproape de aprobare.

Consiliul National al Elevilor (CNE), in calitate de structura reprezentativa a elevilor din Romania, continua demersurile privind adoptarea Statutului Elevului. Avand in vedere angajamentele facute de Ministerul Educatiei Nationale prin Legea Educatiei Nationale nr.1/2011, adoptarea Statutului Elevului este o necesitate si trebuie sa reprezinte o prioritate si pentru Ministerul Educatiei Nationale. Astfel, in conformitate cu:  Art.80, alin.(1) din Legea nr.1/ 2011, Invatamantul preuniversitar este centrat pe beneficiari. Toate deciziile majore sunt luate prin consultarea reprezentantilor beneficiarilor primari, respectiv a Consiliului National al Elevilor sau a altor asociatii reprezentative ale elevilor, [...]

  1. Art.80, alin.(2), Ministerul Educatiei Nationale impreuna cu Consiliul National al Elevilor si organizatiile guvernamentale si nonguvernamentale reprezentative, elaboreaza un statut in care sunt prevazute drepturile si indatoririle elevilor, care se aproba prin Ordin al Ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului. In baza acestui statut, fiecare unitate de invatamant isi elaboreaza regulamentul scolar propriu. 

Consiliul National al Elevilor a inaintat o propunere a Statutului Elevului pe care, in urma dezbaterii publice, a inregistrat-o la Ministerul Educatiei Nationale. Consiliul National al Elevilor se bucura, in demersul sau, de sprijinul Ministerul Educatiei Nationale, alaturi de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si de Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar.   
In perioada urmatoare vor avea loc negocieri pe continutul Statutului Elevului, intre toti actorii implicati in actul educational.
Mentionam ca este necesar ca acest document sa fie aprobat in cel mai scurt timp, deoarece elevii vor avea oportunitatea de a accesa un cadru de constientizare a drepturilor si obligatiilor acestora printr-o metoda directa si concisa, avand in vedere faptul ca toate informatiile din diferite documente sunt regasite in statut.

0 comentarii2926 vizualizări08 mai 2014




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0