Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Pacea este verde!

Pentru a marca Ziua Internationala a ONU pentru Pace 2014, elevii Grupului Eco de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr.1 Bistrita, coordonati de prof. Teodora Popescu si Iulia Beches, in colaborare cu elevii clasei a III-a D de la Colegiul National "Andrei Muresanu", coord. prof. Rodica Halmu, au plantat ieri, la Statia de Epurare SC Aquabis SA Bistrita, cativa puieti de pin, carpen, paltin, jugastru si hibiscus.

Dupa ce au discutat despre importanta pacii si a protejarii mediului, copiii, alaturi de profesori si parinti, s-au intrecut in harnicie, fiecare dand o mana de ajutor la plantarea puietilor. Mandri de rezultatul muncii lor, la finalul actiunii, toti participantii s-au fotografiat cu porumbeii din hartie, cu ecusoanele si cu desenele tematice realizate special pentru aceasta sarbatoare.

Evenimentul este parte a Campaniei globale pentru mediu si pentru pace "Plant a tree for Peace", sarbatorita in 22 septembrie 2014 si sustinuta de Learning about Forests-LEAF (organizatie internationala ce lucreaza pentru un viitor sustenabil prin intermediul educatiei pentru mediu) si de ENO-Environment Online (scoala virtuala globala si o retea pentru dezvoltare durabila care si-a propus, din anul 2000, plantarea a 100 milioane de copaci, pana in 2017).

 

0 comentarii2835 vizualizări19 septembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0