Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Invitatie dezbatere publica pe probleme educationale si de tineret.

Consiliul National al Elevilor (CNE), unica structura de reprezentare a elevilor din Romania, face un apel public catre cei doi candidati la functia de Presedinte al Romaniei sa abordeze, in dezbaterile electorale pe care le sustin inaintea celui de-al doilea scrutin electoral, problemele educationale si de tineret pe care societatea romaneasca trebuie sa le gestioneze. 

 Organizatia reprezentativa a elevilor din intreaga tara propune dezbateri centrate pe problemele pe care sectorul educational le intampina. Discutiile se vor axa pe probleme cu care educatia universitara si cea preuniversitara se confrunta, precum si dificultatile pe care elevii si tinerii le resimt. 

 De asemenea, structura reprezentativa a elevilor atrage atentia candidatilor asupra unor teme precum finantarea sectorului educational, continutul programelor si integrarea tinerilor pe piata muncii dupa finalizarea studiilor, solicitand o pozitie clara privind aceste aspecte. In plus, CNE solicita candidatilor sa faca referire si la probleme care sunt identificate in sectorul de tineret - rata crescuta a somajului in randul tinerilor, alocarea fondurilor europene pentru tineri sau lipsa de oportunitati sociale care este resimtita de catre tineri.  

 Tinerii romani au dreptul sa afle care sunt intentiile celor doi candidati pentru functia de Presedinte al Romaniei si sa li se raspunda intrebarilor, cu scopul ca, in data de 16 noiembrie 2014, acestia sa faca o alegere informata.  

 Asteptam cei doi candidati sa raspunda invitatiei noastre si alte organizatii de tineret sa se alature acestui demers.  

 .  

 

0 comentarii2821 vizualizări07 noiembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0