Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Micuti, dar harnicuti.

Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita, coordonata de doamna director prof. Moldovan Lucica, a desfasurat in saptamana 17 - 21 noiembrie activitati in cadrul proiectului national "Saptamana educatiei globale", avand ca tema "Securitatea alimentatiei". Obiectivul principal a fost constientizarea importantei alimentatiei sanatoase si a activitatii fizice in randul prescolarilor.

Cei mai mici dintre prescolari, copiii din cele 3 grupe mici ale unitatii, au participat cu mult interes, la diversele activitati pregatite de d-nele educatoare in colaborare cu d-na asistenta Mihali Flavia.

La grupa mica A, grupa ingerasilor, indrumata de d-nele prof. Mihaese Andra si Toth Ana Maria, copilasii au discutat intreaga saptamana despre importanta legumelor in alimentatie. De asemenea, ei au pregatit o salata de legume multicolore dupa care au pictat legume vesele in cadrul activitatii "Legumele toate, toate, sunt izvor de sanatate".

Grupa mica B, grupa buburuzelor, coordonata de d-nele prof. Palage Cristina si Ursa Ana, au desfasurat activitatea "Mananca sanatos, sa cresti mare si frumos", activitate de observare a piramidei alimentelor din care au extras elementele sanatoase ce pot fi consumate si care contribuie la dezvoltarea sanatoasa a corpului. In partea a doua a activitatii, prescolarii au pregatit sandvisuri haioase si sanatoase care au fost pe deplin savurate de cei mici.

Grupa mica C, grupa iepurasilor, avandu-le educatoare pe d-nele prof. Ganea Georgeta si Lazea Ionela, i-au primit in vizita pe fostii elevi ai gradinitei noastre, acum scolari la Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare", in clasa pregatitoare B, indrumati de d-na invatatoare Ganea Sanda. Impreuna au desfasurat activitatea "Cum mananci, asa cresti", care s-a finalizat cu realizarea unor postere care contin alimente sanatoase si alimente mai putin sanatoase si vizionarea unor filmulete educative.

Activitatile din aceasta saptamana au avut un impact pozitiv asupra copiilor, acestia intelegand importanta alimentatiei sanatoase in dezvoltarea lor armonioasa.

 

Colectivul educatoarelor de la grupele mici

Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita.

0 comentarii3346 vizualizări21 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0