Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
"Ziua Stafetei - Acum decid eu"

In saptamana 18-21 noiembrie 2014, Scoala Gimnaziala Nr. 7 Bistrita (Viisoara) la initiativa consilierului educativ Chiriac Livia (coordonatorul proiectului), a participat la cea de a III-a editie a programului "Ziua Stafetei - Acum decid eu", program realizat in parteneriat cu Asociatia Sprijin Social si Profesional Nord- Vest si Fundatia "Terre des hommes", Elvetia. Proiectul a beneficiat de un minigrant de 1556 lei, finantat de Fundatia "Terre des homes" cu o cofinantare de 30% din partea partenerului Asociatia Sprijin Social si Profesional Nord- Vest.

In vederea identificarii optiunilor elevilor cu privire la viitoarea profesie pe care doresc sa o imbratiseze, fiecare elev a raspuns intrebarilor unui chestionar. Respectand optiunile elevilor, dar si multumita colaboratorilor ce au raspuns favorabil invitatiei noastre, timp de o saptamana, pe durata catorva ore, 19 elevi au fost implicati si "au preluat stafeta" de la mentorii lor si au fost pusi fata in fata cu sarcinile, atributiile si responsabilitatile specifice diferitelor profesii: medic veterinar, contabil, invatatoare, educatoare, receptioner, ospatar, hair-stylist/manichiurist, economist.

Elevii s-au declarat incantati de aceasta experienta, de emotiile traite, unii dintre ei confirmandu-si compatibilitatea cu profesia aleasa, in timp ce altii considera a fi necesara o reorientare profesionala.

Receptia evenimentului s-a desfasurat in data zilei de 21 noimebrie 2014 si a avut ca scop diseminarea rezultatelor activitatilor desfasurate dar si recompensarea tuturor celor implicati: elevi, coordonatori si mentori. La eveniment au participat reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, mentorii elevilor, cadre didactice din unitatea noastra scolara, dar si parintii elevilor implicati.

 

Prof. Loredana Iuga.

0 comentarii3535 vizualizări25 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0