Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 26 Iulie 2021 - 14587
Un consilier europarlamentar acorda atentie reporterilor de liceu.

Miercuri, 1 aprilie 2015, reporterii de liceu ai Colegiului National "Andrei Muresanu" au fost in cautare de modele de succes, cerand un interviu unei persoane pe care au apreciat-o drept model demn de urmat: Doris Gabriela Moldovan.  Disponibilitatea si atentia acordata le-a dat de inteles ca au facut alegerea corecta.

Adept al propriei vocatii, Doris Gabriela Moldovan, vicepresedinte in cadrul PNL Bistrita-Nasaud, considera ca solutie de reusita un principiu: a te dedica pasiunii tale si a nu te simti un rob al muncii. Aceasta a avut amabilitatea de a dezvalui cate ceva despre propriul succes. Pe langa functia de vicepresedinte la nivelul judetului Bistrita-Nasaud in cadrul PNL, Doris Moldovan are si functia de Consilier euro-parlamentar al deputatului euro-parlamentar Daniel Puda si al senatorului Cristian Florian.

Doris Moldovan a declarat ca se implica de ani buni in politica, incercand, pe cat posibil, sa aduca acestei zone un plus din toate punctele de vedere. Cand a venit vorba de succes, atat cel pe plan personal, cat si cel pe plan profesional, Doris Moldovan a declarat: "Succesul este mai mult un termen care variaza in functie de ce simtim si in functie de idealurile fiecaruia. Pentru mine, a avea succes inseamna in primul rand a face ce iti place, si atunci cu siguranta ai succes, pentru ca in momentul in care simti ca muncesti cu adevarat si faci acest lucru cu drag si pasiune, rezultatele sunt pe masura. In acest moment ma consider norocoasa pentru ca intr-adevar simt ca sunt la locul potrivit, facand cu mult drag ceea ce fac. Pe plan personal, am cel mai mare succes, pentru ca am o fetita, Alexandra, care este in clasa a V-a, iar din acest punct de vedere am o mare reusita."

La fel ca toti adolescentii, Doris Moldovan a trecut prin aceasta perioada, in care marturiseste ca era foarte diferita de ceea ce sunt adolescentii din ziua de astazi, generatia in sine fiind diferita. In acesta etapa a vietii facea aproximativ aceleasi lucruri pe care le face si acum, de altfel, implicandu-se in perioada liceului in numeroase activitati (era membra a trupei de teatru a liceului, absolvind Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu"- profil limbi moderne aplicate, ii placea sa organizeze evenimente si spectacole pasiune pe care o manifesta si astazi ori de cate ori are ocazia).

Cu privire la adolescentii de azi, Doris Moldovan i-a caracterizat pe acestia ca fiind mai inainte de toate "frumosi", subliniind: "Am avut marea surprindere si bucurie sa intalnesc adolescenti in diferite momente ale activitatii pe care o am si sunt foarte incantata de ceea ce am gasit. Gasesc tineri frumosi, cu initiativa si cu o imaginatie si inteligenta extraordinare. Important e sa vedem ce este bun in ei, nu doar ce e rau si chiar sunt mandra ca dupa noi vin generatii asa de frumoase.

Am intalnit tineri care nu sunt interesati numai de moda, de aspectul fizic si de aceasta zona usor neeficienta, am intalnit tineri foarte profunzi, fiind mult mai inventivi si avand o inteligenta nativa, acest lucru bucurandu-ma nespus."

Cu privire la sfaturile pe care le-ar putea oferi adolescentilor pentru dobandirea propriului succes, Doris Moldovan a afirmat ca nu se crede in masura de a da sfaturi, spunand doar ca a muncit foarte mult, avand de asemenea un soi de curaj pentru a nu se da batuta pana cand nu isi va indeplini visul. Dupa cum spune si Voltaire:"Succesul a fost intotdeauna un fiu al indraznelii."

Aceasta transmite celor tineri si celor mai putin tineri sa aiba curaj sa isi indeplineasca visul, indiferent de varsta, deoarece niciodata nu e prea tarziu sa faci ceea ce iti place. Celor care sunt la inceput de drum, le transmite sa aiba curaj sa viseze, insa nu doar atat, ci si faptul ca trebuie sa puna in practica totul, deoarece se poate.

Doris Moldovan are numeroase realizari importante atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. Dupa cum a relatat in randurile de mai sus, in topul planului ei personal este fiica ei, Alexandra, pe planul opus avand numeroase realizari si satisfactii in munca cu oamenii, fiind bucuroasa sa vada ca lasa ceva in urma ei si ca poate fi de folos celor din jur.

Doris Gabriela Moldovan reprezinta asadar un model al omului de succes din societatea noastra. Se remarca fara indoiala prin faptul ca a atins succesul urmandu-si visele si nu le-a compromis in drumul sau spre reusita. A ramas in permanenta sincera cu sine insasi si se recunoaste ca fiind... o visatoare, cu exceptia faptului ca a ajuns sa isi traiasca visul.

La finalul intalnirii reporterii de liceu au primit si o urare: "Multumesc Bianca Caienar si Vlad Moldovan pentru interviul de astazi si pentru ca mi-ati transmis si mie din energia si motivatia voastra. Va felicit si va doresc succes in ceea ce faceti cu atata pasiune si daruire. M-as bucura peste ani sa va revad ca jurnalisti adevarati la conferintele de presa!"

 

Interviu realizat de Bianca Caienar si Vlad Moldovan,

reporteri de liceu la ziarul CNAM Online.

0 comentarii4851 vizualizări02 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0