Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 26 Iulie 2021 - 14587
Rezultate foarte bune ale candidatilor romani la examenul Cambridge English: Advanced.

"Examenul CAE a fost accesibil pentru mine. Daca vorbesti bine engleza, te poti descurca oriunde in lume. Eu am inceput deja sa aplic la Universitati din strainatate",Mioara, candidat CAE, 2015.  80% dintre candidatii romani care au sustinut examenul Cambridge English: Advanced (CAE) in 2014 au obtinut atestatul, plasand astfel Romania printre tarile cu cei mai performanti candidati din lume.

Potrivit statisticilor Cambridge English Language Assessment, 80% dintre candidatii romani au trecut examenul CAE in 2014. Anul anterior, rata promovarii a fost de 74%. Alte tari europene cu performante asemanatoare la examenul CAE au fost Olanda, Austria, Suedia, Slovenia, Germania si Polonia.

Examenul Cambridge English: Advanced este foarte popular in randul elevilor de liceu, care au nevoie de un atestat de limba engleza pentru a studia in strainatate sau pentru a-si dezvolta o cariera intr-un mediu cu componenta internationala.

"Suntem incantati sa vedem ca studentii romani obtin rezultate atat de bune. Acest lucru reflecta munca pe care o depun la clasa alaturi de profesorii lor", spune Sarah Ellis, sef al Departamentului de Evaluare Cambridge English Language Assessment pentru sudul Europei.

Potrivit datelor Cambridge Learner Corpus*, candidatii romani tind sa omita la testele scrise unele litere mute (wich’ in loc de ‘which’), iar succesiunile de cate trei vocale le creeaza dificultati. O greseala des intalnita este, spre exemplu, ‘beatiful’ in loc de ‘beautiful’. Si sufixul ‘-ful’ este adesea scris gresit (helpfull’ in loc de ‘helpful’) de candidatii romani, care tind totodata sa uite de articolul ‘the’. O alta dificultate pentru candidatii romani este ordinea corecta a cuvintelor in propozitiile care contin adjective si adverbe.

Totusi, aceste erori pot fi evitate prin activitati simple si practice menite sa-i ajute pe elevi sa depaseasca dificultatile legate de invatarea unei limbi straine. Sute de profesori au participat recent la evenimentul anual Cambridge Days din Bucuresti, Cluj si Constanta, primind sfaturi utile si exemple de activitati antrenante in clasa, precum si informatii despre cum pot fi exploatate resursele online si social media. Cambridge Days, eveniment deja cu traditie in Romania, se desfasoara in fiecare primavara si are ca scop sa-i aduca fata in fata pe profesorii de limba engleza si pe expertii in invatare si evaluare a performantelor la limba engleza.

 

* Cambridge Learner Corpus este o baza extinsa de informatii care cuprinde circa 200.000 de teste scrise ale candidatilor Cambridge English din intreaga lume. Specialisti ai Cambridge University Press verifica atent aceste teste pentru a identifica cel mai des intalnite erori facute de candidati, in functie de mai multi factori, precum limba materna, nationalitate, varsta sau nivel de limba. In baza acestor studii, Cambridge University Press produce materiale specifice pentru a oferi ajutor acolo unde este nevoie.

 

Ce este Cambridge English?

Cambridge English Language Assessment ofera cea mai mare gama de atestate pentru cursanti si profesori din intreaga lume. 4 milioane de candidati din peste 130 de tari participa la examenele Cambridge English. Peste 15.000 de universitati, angajatori, guverne si alte organizatii au incredere in examenele si atestatele Cambridge English ca proba a cunostintelor de limba engleza. Create si testate calitativ de experti de marca in domeniul evaluarii cunostintelor de limbi straine, examenele Cambridge English ofera o evaluare eficientasi de incredere.

 

Contact:

Rapid PR

Romania: Livia Ciobotea,livia.ciobotea@gmail.com, 0764.776.432; 0723.626.196

Greece: Vivi Asimakopoulou, va@rapidpr.gr, 0030 210 6517523, 0030 697 698 2796

 

 

 

 

 

 


 

 

0 comentarii2877 vizualizări07 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0