Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 26 Iulie 2021 - 14587
APMediului B-N - "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" la Gradinita nr.1 "Dumbrava Minunata" din municipiul Bistrita.

Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud a organizat in data de 9.04.2015 o intalnire intre cei mai tineri ecologisti de la Gradinita nr.1 "Dumbrava Minunata" din municipiul Bistrita si reprezentanti ai firmei SC VITALIA SERVICII PENTRU MEDIU- TRATAREA DESEURILOR SRL Tarpiu. Aceasta intalnire a fost organizata in cadrul activitatilor desfasurate in "Saptamana altfel" si a avut loc in incinta gradinitei unde toti copii au putut viziona povestea lui "Flopi" un personaj animat care iubeste natura.

Cunoscand povestea plina de aventuri prin care trece "Flopi" copiii invata sa respecte si sa protejeze mediul inconjurator, astfel de activitati avand un impact deosebit asupra dezvoltarii caracterului lor. Copii isi formeaza reprezentari despre conditiile de viata ale unor plante si animale ce traiesc in apropierea omului, observa schimbarile ce se petrec in natura in diferite anotimpuri etc. Ei inteleg astfel impactul negativ si gradul de periculozitate al poluarii apelor, implicatiile pentru sanatatea vietuitoarelor, precum si modele de comportament in armonie cu natura.

In finalul intalnirii reprezentantii firmei SC VITALIA SERVICII PENTRU MEDIU- TRATAREA DESEURILOR SRL au invitat copii sa participe la un joc educativ in care au invatat ce inseamna sa colectezi selectiv deseurile de plastic, hartie, carton si sticla, punand aceste deseuri acolo unde le este locul, adica in recipienti speciali destinati acestora.

Cu siguranta in urma acestei intalniri toti copii prezenti au aflat ca pentru a fi sanatos, este nevoie de aer curat si de apa curata si  ca sta si in puterea lor sa ajute la mentinerea unui astfel de mediu. Avem speranta ca acestia copii vor duce parintilor lor mesajul primit.

 

p.  DIRECTOR EXECUTIV,

biolog-chimist Sever Ioan ROMAN.

0 comentarii3486 vizualizări09 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0