Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 26 Iulie 2021 - 14587
Sa stii mai multe, sa fii mai bun!

Planificarea activitatilor din cadrul saptamanii "Scoala altfel", a urmarit implicarea tuturor copiilor in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale acestora si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale. In acest sens, copiii grupei mici- Buburuzele de la G.P.S."Dumbrava Minunata"au participat cu multa placere la activitatea, pe care am numit-o "Micii artisti", modeland cu ajutorul plastilinei ecologice, preparata chiar de catre ei, impreuna cu educatoarele lor, cosul cu oua de Paste. Fiecare copil a folosit culorile preferate in realizarea lucrarii, de asemenea, fiecare dintre ei si-a personalizat produsul muncii, dupa priceperea si ingeniozitatea lui.

Pentru Paste ne-am pregatit si prin realizarea de felicitari, pe care le-am aranjat intr-o expozitie, pe care am numit-o: "Ne pregatim pentru Paste". Pentru realizarea felicitarilor copiii au folosit diferite tehnici de lucru si materiale diverse, aranjandu-le pe felicitare in functie de imaginatia fiecaruia. Pentru a face o mica bucurie bunicilor de la Caminul de persoane varstnice din Bistrita, in preajma Sfintelor Sarbatori ale Pastelui, felicitarile realizate de catre copii au fost donate acestora. Copiii au observat bucuria care s -a citit pe fetele acestora. Procedand in felul acesta am reusit sa insuflam copiilor, desi sunt mici, valori umanitare si responsabilitate sociala.

Deoarece, sanatatea este foarte importanta pentru toti, inclusiv pentru copii, o alta activitate programata in cadrul saptamanii "Scoala altfel", a fost cea intitulata: "Medicul stomatolog ne spune…" Dupa prezentarea fimuletului de catre invitatul nostru, medicul stomatolog, s-au purtat discutii pe marginea acestuia, si discutii despre importanta igienei orale, ca mijloc de preventie a anumitor boli.

O alta activitate, indragita de catre copii, prin intermediul careia s-a urmarit formarea unei atitudini ecologice responsabile, a fost cea pe care am numit-o: "Si noi iubim natura!". Cu ajutorul reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului si cei ai Societatii Vitalia- Bistrita, copiii au inteles importanta colectarii selective a deseurilor, reusind sa selecteze deseurile puse la dispozitie, in functie de natura lor: plastic, hartie, sticla. In felul acesta, copiii au fost expusi la o experienta noua, inedita, au devenit mai flexibili, mai curajosi, invatand intr-o maniera relaxanta, nonformala si placuta.

Pentru ca stim cat de mult le plac copiilor instrumentele muzicale, o alta activitate desfasurata, a fost intitulata: "Sa cunoastem instrumente muzicale!" In acest sens, am facut o vizita la Cercul Militar- Bistrita. Copiii au avut posibilitatea sa asculte un concert de piese clasice si marsuri militare, prezentate de Orchestra de Muzica Militara a Garnizoanei - Bistrita. Dupa aceasta, au facut cunostinta cu instrumentele muzicale ale orchestrei, cum ar fi: trompeta, clarinetul, tuba, toba, eufoniu, trombonul, bucurandu-se de modul in care suna aceste instrumente, manuite chiar de ei.

Saptamana "Scoala altfel" a fost o ocazie de a-i cunoaste mai bine pe copii, o modalitate de relaxare pentru acestia, o posibilitate de a ne detasa de rutina zilnica, intr-un mod constructiv.

Multumim institutiilor si persoanelor care ne-au ajutat in desfasurarea activitatilor din cadrul saptamanii "Scoala altfel", sperand intr-o colaborare tot atat de frumoasa si pe viitor.


Prof.

Mariuta Sandor.

0 comentarii3220 vizualizări16 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0