Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 26 Iulie 2021 - 14587
Elevii isi vor drepturile.

Consiliul National al Elevilor va desfasura in perioada aprilie-iunie o campanie online de informare a elevilor referitoare la drepturile acestora, intitulata "Tu stii ce drepturi ai ?".

O data pe saptamana, un drept din statutul beneficiarilor primari ai educatiei, prevazut in cadrul Regulamentului de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar va fi abordat si explicat intr-o maniera accesibila tinerilor. Elevii pot accesa informatiile urmarind , pe intriga perioada de derulare a campaniei, paginile de promovare ale Consiliilor Scolare, Judetene, Regionale dar si pagina principala a Consiliului Elevilor (consiliulelevilor.org ) si wedu.ro .

Consiliul National al Elevilor doreste ca prin implementarea acestui proiect in unitatile de invatamant de pe teritoriul Romaniei sa reuseasca sa imbunatateasca sistemul educational, facandu-i pe toti tinerii implicati in actul educational sa isi cunoasca mai bine drepturile si indatoririle. Astfel, Consiliul Elevilor considera ca o informare corecta a elevilor, parintilor si cadrelor didactice va ajuta la relationarea dintre toate partile implicate, putand fi evitate posibile incalcari ale regulamentului si gestiona mai bine eventualele inconveniente.

Declaratia presedintelui Consiliului National al Elevilor, Horia ONITA :
"Faptul ca ne aflam la mai bine de patru luni de la intrarea in vigoare a noului Regulament si ca o buna parte din  elevii din Romania  nu doar ca nu cunosc prevederile acestuia, dar nici faptul ca exista un nou document ce stabileste drepturile si obligatiile elevilor este alarmant. Pilonii actului educational si principiile sale, asa cum reies din art. 3 al Legii Educatiei Nationale, nu se vor fundamenta in sistemul de invatamant din Romania pana in momentul in care beneficiarii directi nu vor fi informati de drepturile si obligatiile lor cat si de natura, scopul, mecanismele sistemului educational. Din aceasta cauza, am considerat necesar sa demaram o campanie in care elevilor sa le fie prezentate in mod accesibil drepturile garantate si sa stie sa reclame orice incalcari ale acestora"

Despre Consiliul National al Elevilor

Consiliul National al Elevilor din Romania a fost infiintat in baza OMECT nr. 2782/2007. In prezent, Consiliul Elevilor functioneaza in baza Regulamentului de organizare si functionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.


Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apara interesele elevilor la nivel local si national, promotori ai dezvoltarii climatului scolar, dar si un cadru de dezvoltare, de educatie civica autentica si de formare a unor cetateni responsabili.

Consiliul National al Elevilor este structura care reprezinta in prezent peste 3.200.000 de elevi din Romania, fiind un factor important al democratizarii scolii si incurajarii relatiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii isi pot alege reprezentantii pe baza principiului legitimitatii, pot formula puncte de vedere specifice lor si pot elabora propuneri pentru imbunatatirea calitatii vietii scolare. 

Secretariatul Departamentrului de Educatie si Comunicare (Relatii Externe):

Eusebiu-Mihail TUDOROIU
tel.: 0736 161 926
e-mail: tudoroiu.eusebiu.mihail@gmail.com

Presedintele Consiliului National al Elevilor:
Horia ONITA
tel: 0748 880 910
e-mail: horiaonita@yahoo.com

Drepturi de autor © 2015, Consiliul National al Elevilor. Toate drepturile rezervate.

 

 

0 comentarii3500 vizualizări24 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0