Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Elevii saluta decizia parlamentarilor de a dubla alocatia copiilor.

Consiliul Elevilor, unica structura reprezentativa a elevilor la nivel national, saluta decizia Camerei Deputatilor, contrar raportului dat de  Comisia de Munca si Protectie Sociala, care a acceptat initiativa ce priveste modificarea Ordonantei de Urgenta nr. 65/2014 pentru a dubla alocatia pentru  elevii romani. Reprezentantii elevilor considera ca suma de 42 de lei pe luna, adica aproximativ 1,5 lei pe zi, reprezinta o suma care nu doar ca nu acopera cheltuielile necesare pentru educatie si dezvoltare armonioasa, dar nu poate asigura nici minima intretinere a copilului. Romania se prezinta ca ultimul stat din Uniunea Europeana la nivelul alocatiei primite brut, la nivelul alocatiei raportate la nivelul de trai, la nivelul procentului din Produsul Intern Brut acordat educatiei. Pana cand importanta implicarii in educatie si transformarea ei in prioritate nationala nu este pe deplin inteleasa, sistemul romanesc impreuna cu toti actorii, elevi, parinti, profesori, sunt damnati la o plafonare continua. Iar alocatia nu este menita sa acopere doar nevoile orientate catre educatie, ci si asigurarea unei cresteri armonioase, in conditii bune de trai, a tuturor copiilor. Cu toate ca decizia luata este extrem de binevenita si opinata, elevii considera ca initiativa trebuie sa aiba continuitate si astfel finantarea educatiei copiilor si marirea graduala a alocatiilor si a implicarii bugetare in domeniul tinerilor si capacitarii lor sa creasca.

 
" Motivul principal invocat initial a fost lipsa fondurilor bugetare suficiente. Finantarea mai mult decat deficitara, atat a sistemul educational din Romania, cat si privind alocatia acordata copiilor in prezent reprezinta probleme acute ale societatii, care, daca sunt tergiversate sau ignorate, vor avea vaste implicatii in viitor, si nu doar in educatie, ci si in economie, calitatea muncii, productivitate, eficienta si multe altele. Sunt incantat sa vad astazi cum investirea in copii, in cei ce vor conduce la un moment dat Romania, asigurarea unei alocatii decente primeaza alte asa-zise prioritati cu alocari de fonduri mult mai ridicate" a declarat Horia Onita, presedintele Consiliului National al Elevilor.
 
Reprezentantii elevilor au solicitat deputatilor inca de la primele demersuri legislative sa revina asupra deciziei luate in Ordonanta de Urgenta sa aiba in vedere faptul ca viitorul Romaniei tine de copiii ale caror alocatii si conditii mai bune le sunt refuzate constant.

0 comentarii2583 vizualizări21 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0