Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Bistrita in miniatura.

Importanta  zilei de 1 iunie este bine cunoscuta la nivel mondial. Este o zi a copiilor, o zi a sperantei, o zi a bucuriei universale. Este de-asemenea un bun prilej de a pune in valoare originalul si creativitatea de care dau dovada protagonistii acestei zile.  Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare" in parteneriat cu Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" din Bistrita au organizat un eveniment inedit dedicat tuturor iubitorilor de frumos. Expozitia "Bistrita in miniatura" realizata de Paul Avram si-a propus sa arate concitadinilor cum se vede oraselul medieval prin ochii copiilor. Un ansamblu reprezentand centrul istoric cu biserica evanghelica, o macheta a centrului cultural municipal si una a scolii gimnaziale "Stefan cel Mare" de unde provin elevul si echipa de proiect au adus in centrul atentiei atat importanta promovarii unor asemenea talente, cat si dragostea tinerilor cetateni fata de orasul lor natal.

Si-au exprimat admiratia fata de proiect si tanarul autor atat domnul Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" cat si consilierul educativ al Scolii Gimnaziale "Stefan cel Mare" Bistrita prof. Corina Moldovan. Punctul de vedere istoric l-a oferit d-na profesoara Florina Codorean. Doamna prof. Lucica Iacob, director al Scolii Gimnaziale Stefan cel Mare, ne-a oferit de-asemenea  intregul sprijin. Multumim de-asemenea d-nei Adriana Zagrean pentru suportul logistic care a dus la buna desfasurare a evenimentului.

Ideea organizarii expozitiei a pornit de la bucuria de a vedea ca tanara generatie isi pretuieste in asemenea masura orasul natal, aratand acest lucru printr-o creativitate iesita din comun.

Felicitari copii si  bineinteles La Multi Ani de ziua voastra!

 

Coordonator proiect,

Prof. Alexandru Paladic

0 comentarii3381 vizualizări29 mai 2015




rss 2.0
rss 2.0