Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
O scoala cu 10 premianti la concursul judetean "Arta icoanelor pe sticla'.

Acolo unde exista oameni binecuvantati de Dumnezeu cu darul profesionalismului pentru educarea tinerei generatii, se pot intampla minuni care innobileaza sufletul copiilor.Una dintre scolile care se inscrie pe aceasta traiectorie se numara Scoala Gimnaziala Rebra. Aici s-a impamantenit o adevarata traditie prin daruirea si efortul rar intalnit al invatatoarei Liliana Calini, care si-a pus toata priceperea in mainile unor copii ce vor sa calatoreasca in universul artei. Este vorba de arta icoanelor pe sticla pe care o practica de mai multi ani cu elevii din scoala in cadrul cercului cu acest profil.

In ziua de 16 mai 2015, a avut loc concursul judetean" Bucuria Invierii din sufletul copilului’’, organizat de protopopiatul Bistrita, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, la care au fost prezente mai multe scoli din judet, intre care si Scoala Gimnaziala Rebra. Concursul s-a desfasurat la Liceul de arte" Corneliu Baba’’ din Bistrita, care a avut si calitatea de participant la competitie.In urma deliberarilor, din cei 15 participanti ai Scolii Gimnaziale Rebra, 10 au fost premiati, din care : 5 premii ( I, II, si III) si 5 mentiuni. Acestia sunt : Calini Adela, clasa a VIII-a, premiul I, Rus Nicoleta clasa a III-a, premiul I, Bede Iulia, clasa a III-a , premiul II, Buhai Iacob, clasa a VIII-a, premiul II, Baizad Andreea, clasa a V-a, premiul III. La categoria mentiuni se afla elevii : Nedelea Sebastian, clasa a III-a, Nedelea Rafila, clasa a III-a, Gavriloaie Paraschiva, clasa III-a, Moldovan Loredana, clasa a V-a si Barte Alexandra, clasa a VIII-a. Diplome de participare au obtinut elevii : Barte Ancuta, clasa a VIII-a, Capata Denisa, clasa a III-a, Moldovan Ionel, clasa a III-a si Gavriloaie Denisa, clasa a V-a. Cea care a impresionat prin inclinatiile sale artistice si a intrat in atentia comisiei este eleva Calini Adela din clasa a VIII-a, o viitoare eleva a liceului de arte.

Premierea avut loc in ziua de 1 iunie 2015, zi in care preotul protopop Vasile Vidican i-a binecuvantat pe toti participantii la concurs si le-a urat un calduros " La multi ani’’ de ziua copilului. In 2 iunie, la Scoala din Rebra a vut loc premierea lucrarilor trimise prin corespondenta la concursul " Maini binecuvantate’’ din cadrul proiectului cu acelasi nume, la care au participat elevii si prescolarii din judetele : Bistrita, Mures, Cluj, Timis, Vaslui si Suceava. In 5 iunie, la Bistrita , pe scena Teatrului de vara, va avea loc" Gala proiectelor 2015’’, unde va fi prezenta si scoala din Rebra. In ultimii ani, cercul" Icoana, poarta spre cer’’ de la Scoala Gimnaziala din Rebra si-a facut aparitia in cateva activitati publice : la tabara de pictura Gledin, de doua ori la AS TV- Bistrita, la intalnirea cu iesenii, si foarte curand vor participa la Tabara de pictura de la Moisei. Conducatoarea acestui cerc al ideilor si al minunatelor talente pe care le formeaza , Liliana Calini, aduce si pe aceasta cale multumiri de suflet domnului primar Stefan Danci, preotului paroh Plaian Doru si directorului scolii, Adrian Pavelea, pentru sprijinul moral si material pe care i l-au acordat.

Mircea Darosi.

 

 

0 comentarii2646 vizualizări02 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0