Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Ziua Mondiala a Mediului - 5 IUNIE.

Elevii clasei a IV-a A de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 au participat la evenimentul organizat la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului din Bistrita,strada Parcului nr.20.Pionierii ECO au prezentat desene si machete pe tema "Sapte miliarde de vise. O Planeta. Consuma cu grija!", aleasa pentru aceasta editie, prin care se atrage atentia asupra consumului de resurse naturale, in special apa, energia si hrana. Ziua Mondiala a Mediului a fost instituita in anul 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite de la Stockholm si reprezinta "motorul" UNEP pentru incurajarea si constientizarea la nivel mondial a actiunilor care vizeaza protectia mediului.

"Bunastarea omenirii si protejarea mediului depind de gestionarea responsabila a resurselor naturale ale planetei. Trebuie sa consumam cu grija pentru a asigura generatiilor urmatoare un viitor sanatos .Prosperitatea umanitatii nu trebuie sa coste sanatatea pamanului", precizeaza pe aceasta tema directorul executiv Sever Roman de la APM BN.

Elevii, insotiti de doamna profesor pentru invatamant primar, Salanta Daniela,au avut parte de o calduroasa primire din partea doamnei Sef Serviciu Monitorizare si Laboratoare,Marinela Suciu,organizator al acestei activitati in randul celor tineri.Serviti cu suc si apa,au avut posibilitatea sa se relaxeze pe notele muzicale care au acompaniat actorii RoRec,apoi odihniti si gata de activitate au prezentat lucrarile realizate pe echipe,proiecte eco si machete.Au fost foarte apreciati,doamnei profesor i s-a acordat o diploma de participare,iar elevilor recompense substantiale.Cei mici au ramas impresionati de grija celor mari in a-i indruma spre "un pamant in floare!"

0 comentarii2863 vizualizări04 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0